середа, 18 квітня 2012 08:30

Як упоратись із дитячими капризами

Як упоратись із дитячими капризами

Дуже часто вередлива поведінка дитини пов'язана із тим, що у неї ріжуться зуби, пропало бажання спати. Або ж дитина просто погано себе почуває. Здебільшого таке буває у віці 1-3 років, - впевнена шкільний психолог Тетяна Нечипорук із Києва.

Капризи у грудному віці, як правило, бувають через дискомфорт. Дитина плаче через мокрі підгузки, незручне положення тіла, голод чи гучний звук. Коли дитина стає старшою, починає тупати ногами, падає на підлогу і не слухає батьків. Такою поведінкою дитина випробовує маму чи тата, іх реакцію. Якщо батьки відразу кадаються виконувати забаганки, дитина повторює істерику знову. Дитина звикне ввесь час отримувати бажане, вередуватиме знову і знову.

У вихованні вередливої дитини треба триматися золотої середини. Дайти дитині зрозуміти, що не всі її бажання можна виконати. Дещо треба заслужити гарною поведінкою. Так з раннього віку дитя розумітиме, що нічого у житті не дається задарма.

Завжди тримайте послідовність у своїх діях. Не можна завтра забороняти те, що учора дозволяли. Завжди пояснюйте дитині причину відмови. Робити це треба спокійно і розсудливо. Мама не повинна послаблювати чи відміняти татові заборони. Інакше дитина будуватиме з кожним із батьків різні відносини, буде хитрувати.

Дорослі часто стикаються із "кризовим" вередуванням. Діти особливо сильно вередують у віці одного, трьох і п'яти років. У цей час треба привчати дитину до самостійності. З раннього віку привчайте сину чи доньку робити все самим: одягатися, прибирати іграшки. Запишіть дитину у спортивну секцію чи на творчий гурток. Це допоможе стати відповідальним.

 

Зараз ви читаєте новину «Як упоратись із дитячими капризами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути