пʼятниця, 02 березня 2012 16:49

Вінницьких відморозків за спалення дівчини посадили на 12 років

Вінницьких відморозків за спалення дівчини посадили на 12 років
Загибла Оксана Кушнір

1 березня Вінницький апеляційний суд виніс вирок трьом чоловікам, які півтора роки тому вбили і спалили 28-річну Оксану Кушнір. Двох посадили на 12 років. Третього — на три з половиною. Він допомагав приховувати сліди злочину.

Обгоріле тіло Оксани Кушнір знайшов рибалка вранці 22 липня 2010 року в сміттєвому контейнері у вінницькому мікрорайоні Сабарів.

"Правоохоронці опитували дачників, рибалок, місцевих жителів, відпочиваючих. Врешті знайшли людей, які чули в ту ніч крики дівчини. Один чоловік розказав, що бачив вранці як троє чоловіків і дівчина поспіхом сідали в таксі. Коли вони від'їхали, чоловік помітив на схилі височезне полум'ям", - розповідає Ганна Олійник з обласної міліції.

Запідозрили 21-річного слюсаря і двох безробітних, судимих за крадіжки. Одному 22 роки, іншому — 26. Двох затримали на дискотеці, третього — вдома. Вони зізналися у злочині.

Оксана Кушнір була жителькою райцентру Іллінці, за 60 км від Вінниці. Її зґвалтували, убили сокирою, тіло спалили.

"Встановити особу допомогло татуювання — троянда на лівому передпліччі. Загибла із неблагополучної сім'ї.", — говорить Олександр Семенов із райвідділу міліції в Іллінцях.

Напередодні смерті Оксана із матір'ю їздила в райцентр Олевськ Житомирської області. Провідала сина, 3-річного Владислава. Його виховує колишній чоловік Оксани.

"Як верталися назад, донька познайомилася на залізничному вокзалі Вінниці з якоюсь Анею. Дівчата разом поїхали на шашлики", — пригадує 52-річна Тетяна Кушнір, матір загиблої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі студент встромив ніж у голову школяра

За словами слідчих, уночі один чоловік спав у наметі, інші розважалися з жінками. Згодом посварилися. Хтось із них душив Оксану Кушнір, хотів перерізати горло розбитою пляшкою. Потім зарубали сокирою, якою рубали дрова на шашлик. Труп облили бензином і підпалили. Третій хлопець допомагав загортати тіло в покривало.

"Спекалися трупа, хотіли позбутися другої жінки. Думали втопити, скинувши з мосту. Але вона відпросилася, казала, вдома чекає дитина", — додав полковник Олександр Глянько з обласної міліції.

Подругу Ганну не засудили. Вона пройшла як свідок.

Зараз ви читаєте новину «Вінницьких відморозків за спалення дівчини посадили на 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути