середа, 28 березня 2012 06:30

За школярами слідкуватимуть мікрочипи

Влада бразильського міста Вікторія-да-Конкіста, штат Баія, повідомляє, відтепер 20 тис. школярів носитимуть "розумну шкільну форму". В одяг вшили спеціальні мікрочипи. Тепер можна буде відстежити, чи дитина на уроці.

— Часто батьки підвозять малечу та відразу їдуть. Не дивляться, чи дійсно вона зайде у клас. Батьки завжди спішать на роботу. І щиро дивуються, коли викликаємо їх у кабінет директора та розповідаємо про прогули, — каже Коріолано Мораес, міський куратор освіти.

Тепер, коли учень приходить на заняття, батьки автоматично отримують на телефон повідомлення. Якщо він відсутній на уроці довше ніж 20 хв., батькам приходить інше СМС: "Вибачте, але вашої дитини досі немає на заняттях".

Чипи вшиті у рукави. Форму з ними можна прати, прасувати. На розробку, тестування і вшиття у піджаки мікрочипів з міського бюджету виділили $670 тис. За рік планують одягнути у форму з чипами усіх 43 тис. учнів віком від 4 до 14 років.

— Ми можемо стати прикладом для всієї країни. Вже зараз отримуємо з цілої Бразилії листи із запитаннями, як працює наша система, — говорить Мораес.

Зараз ви читаєте новину «За школярами слідкуватимуть мікрочипи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути