середа, 22 лютого 2012 08:55

За катування 8-річного пасинка мешканця Херсонщини посадили на 3 роки

За катування 8-річного пасинка мешканця Херсонщини посадили на 3 роки

Білозерський районний суд Херсонської області засудив до 3 років позбавлення волі чоловіка, який знущався над 8-річним пасинком.

Ще 22 серпня 2011 року жителі одного з селищ Білозерського району звернулись до голови опорного пункту з охорони громадського порядку і повідомили, що в одній з родин вітчим постійно б'є свого неповнолітнього пасинка. Під час перевірки інформація підтвердилась. Дільничного, який приходив відвідати родину, занепокоїв стан здоров'я найстаршого з трьох дітей, 8-річного хлопчика. На руках дитини міліціонер помітив численні криваві сліди, на ногах були садна, хлопчик не міг ходити і жалівся на сильні болі в руках. Дільничний інспектор негайно викликав "швидку", і хлопчика госпіталізували. У дитини діагностували розрив сухожиль, травматичні пошкодження нервів, що призвело до порушення функцій кісток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У донецькій колонії в'язням ламають кістки і топлять в унітазах

26-річного голову сім'ї викликали до райвідділу, де він розповів жахливі речі про виховання пасинка. Виявляється, чоловік побоями хотів відучити хлопця виносити з дому гроші. Начебто пасинок прогулював школу, не хотів учитися, погано поводився і не піддавався вихованню. За словами вітчима, розмови не впливали на дитину. Тому він вдався до катування. Ввечері чоловік затягнув хлопця до гаражу. Зв'язав його руки мотузками, прив'язав до балки стелі, а до ніг прив'язав сумку, наповнену пшеницею. У такому підвішеному положенні дитина провисіла до ранку, весь час плакала і просила відв'язати. Рідна мати теж не могла переконати чоловіка пожаліти сина. Вночі жінка прийшла в гараж і дала сину води. Вранці вітчим відв'язав хлопця і сподівався, що ніхто про це не дізнається. Але стогін дитини почули сусіди.

Були порушені кримінальні справи за ч.1 ст.122 Кримінального кодексу України "Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження" та ч.1 ст.127 КК України "Катування". Після тривалого курсу лікування хлопчика помістили до санаторію на реабілітацію. За словами начальника Сектору зв'язків з громадськістю УМВС Олени Ренкас, коли через 2 місяці працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС приїхали провідати хлопчика до санаторію, дитина усе ще не могла тримати в руках предмети. Мати школяра позбавили батьківських прав, тож після повного одужання хлопчика помістять до притулку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язня Сергія Шакіна скалічили за два місяці до звільнення

Під час судового засідання вітчим стверджував, що кається у скоєному, обіцяв, що буде шукати підхід до дитини. Але каяття не допомогло йому уникнути відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «За катування 8-річного пасинка мешканця Херсонщини посадили на 3 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути