середа, 19 вересня 2018 15:25

Українська родина щомісяця витрачаєна харчування понад 3 тисячі гривень

Субота, 8 вересня, 11:47

Працівники столичного Лук'янівського слідчого ізолятора дістають із вентиляційної труби в підвалі в'язня Віталія Пушкіна, 19 років. Він ховався там майже два дні.

Його відсутність конвоїри виявили 6 вересня під час вечірнього огляду ув'язнених. Пушкін утік, коли його привезли у СІЗО після суду. В інтернеті правоохоронці поширили фото Віталія. Поліцію кинули на його розшук.

"Цей в'язень торік у січні проломив голову співробітнику ізолятора", – пише у Facebook колишній голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький, 44 роки.

– Із тієї частини, де був Пушкін, неможливо втекти, – каже міністр юстиції Павло Петренко, 39 років. – Віталій – наркозалежний. Під час загострення заліз у трубу. Його життю нічого не загрожує.

Віталій Пушкін жив у Борисполі Київської області. Засуджений до 14 років тюрми за вбивство матері. Задушив її п'яним 27 серпня 2015-го. Викликав поліцію

А в цей час:

– Пішли геть звідси! Ще раз тут побачу – зразу відправлю в лікарню! – кричить полтавець 31-річний Сергій Матвієнко на 42-річного Максима Власенка і його дружину Вікторію.

З двома товаришами виганяє їх із двору свого приватного будинку.

Пара приїхала до діда Сергія 79-річного Віталія Бондаренка, який живе з онуком. Він майже місяць тому "Жигулями"на одному з перехресть в'їхав у бік Audi, що належить Власенкам. Розбив фару, погнув ліве крило машини.

– Тоді вирішили розійтися полюбовно, без поліції. Бо ж обидві машини застраховані, за пошкодження будуть виплати, – каже Сергій. – От страхова й нарахувала збитків Audi на 7 тисяч гривень. Бо машина – стара. Максима це не влаштувало. Став дзвонити дідові й погрожувати. Вимагав ще 8 тисяч. Сьогодні вистачило наглості заявитися до нас додому. Дід зачинився в хаті й подзвонив. Працюю неподалік на столярці. Взяв колег і приїхав. Надіюся, достатньо зрозуміло їм натякнув, щоб до мене не сунулися.

Киянка Марина Міщук, 38 років, хапає за руку 15-річну Ольгу й виштовхує з кімнати свого сина Вадима, 17 років. Застала пару, коли лежали в ліжку й цілувалися.

Дівчина швидко взувається й вибігає з квартири. Вадим рушає за нею.

– Я зараз у відпустці. Прибирала вдома. Сьогодні до нас прийшла Оля – десятикласниця зі школи Вадима. Син сказав, що репетируватимуть слова до шкільної вистави. Мовляв, її мають спільно провести учні 10 і 11 класів, – розповідає Марина. – Пішла на кухню. Зробила дітям бутерброди і чай. Зайшла в кімнату, а вона цілуються на ліжку. Почали роздягати одне одного. Мене й понесло. Обоє ж – неповнолітні. Із чоловіком серйозно говоритимемо з Вадимом. Хоче інтимних стосунків із дівчатами – будь ласка. Але тільки після 18 – і з повнолітніми.

Вадим повертається за годину. Відмовляється розмовляти з матір'ю. Зачиняється в кімнаті.

Пора нарешті стати вільною країною

Чому так важливо скасувати мораторій і запустити повноцінний прозорий ринок землі? Не тільки тому, що це залучить у країну мільярди інвестицій. Не тільки тому, що це прибере корупцію на ті ж мільярди доларів. Не тільки тому, що це забезпечить додаткове зростання валового внутрішнього продукту, а значить – і доходів населення. Не тільки тому, що селяни більше зароблять – як від здачі в оренду, так і від продажу. І не тільки тому, що фермери отримають доступ до банківських кредитів, адже зможуть віддавати землю в заставу. Головне, це визнання факту, що Україна – вільна країна. Що Україна перемогла пережитки комуністичного правління і в нас нарешті поважають право власності. А це те, що відрізняє будь-яку успішну державу від країни-невдахи.

Сергій ФУРСА, інвестиційний банкір

За місяць після розлучення з чоловіком у моїй машині вночі хтось попроколював колеса. На лобовому склі записка: "Ходи і оглядайся. Тварина!" Вдома передивилася реєстратор. Злочинцем виявився мій колишній. Подзвонила йому й наказала перерахувати гроші на нові колеса мені на картку. Якщо ще раз до мене хоча б наблизиться – відео понесу в поліцію. Подіяло. Третій рік його не бачу. Хоча живемо в одному районі.

Олена ПЕРЕДЕРІЙ

Після роботи зайшла в ресторан випити кави. Не глянула на ціни. Принесли лате за 90 грн. Доки пила, офіціант поставив на стіл пляшку шампанського Dom Perignon. Каже: "Це вам комплімент від чоловіка за столиком біля вікна". Там сидів солідний дядько в костюмі. Помахала йому рукою. Взяла шампанське й пішла додому. В інтернеті з'ясувала, що така пляшка коштує 6 тис. грн. Із чоловіком вирішили продати за чотири. Розмістили оголошення на рекламному сайті. Покупець приїхав наступного дня.

Наталія СИДОРЕНКО

"Йде мовне перекодування суспільства. Раніше російська в нас була розвиненіша. Зараз же рухаємося в напрямку домінування української. І потрібно уникнути, аби хтось цьому заважав. Тому потрібен закон про мову. Він може стати складовою частиною культурної революції в Україні. Щоб люди не імітували знання мови, а володіли нею", –

Павло ГРИЦЕНКО, мовознавець

Понад 3 тис. грн щомісяця витрачає українська родина на харчування, за даними міжнародної маркетингової компанії Nielsen. Для більшості сімей – це половина місячного бюджету. У країнах Євросоюзу сім'ї витрачають на їжу в середньому близько 12% доходу.

Майже 10 тис. українських дітей щороку лишаються без піклування рідних матері та батька. Батьківські права у них відбирають за вживання алкоголю, наркотиків, жорстоке поводження.

75% українських заробітчан у Польщі щомісяця заробляють 2,5 тис. злотих – близько 19 тис. грн. Майже 5,0% отримують 11 тис. грн. Решта – понад 26 тис. грн, за даними компанії з працевлаштування Personnel Service.

Половина автобусних перевізників країни не мають усіх дозвільних документів на роботу. Курсують маршрутами, на яких не повинні працювати, чи переобладнують транспорт із порушеннями техніки безпеки. Ліцензії на перевезення пасажирів автобусами мають близько 13 тис. перевізників.

760 000 українців скористалися безвізовим режимом із країнами ЄС за літо. Від початку дії безвізу в Європу з'їздили 1,29 млн громадян

 

Мати – прихожанка православної церкви Московського патріархату. Виступає проти надання Україні томосу. Ми ж із сестрою автокефалію підтримуємо. Мати злиться. Каже: прокляну вас і лишу без спадку, якщо підете у помісну церкву.

Олександра, 24 роки, Харків

Знайомий підприємець придбав невелику яхту в Одесі. Хотів провести з нареченою тиждень у відкритому морі. Найняв капітана. Як тільки відпливли від берега на кілька кілометрів, дівчину знудило. Таблетки не помагали. Виявилося, в неї морська хвороба. Товариш розірвав стосунки. Мріє з жінкою плавати у морі.

Андрій, 32 роки

Знайомі відпочивали в Єгипті у серпні. Спека під 50 градусів, то більшість часу провели в кімнаті з кондиціонером.

Артем МОРОЗ, 45 років, Київ

Зараз ви читаєте новину «Українська родина щомісяця витрачаєна харчування понад 3 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути