середа, 24 квітня 2019 13:45

Таким, як Мессі, міг стати тільки Марадона

– Називати Мессі богом – кощунство. Не можна говорити таке чи вірити в це. Люди можуть вважати так, тільки висловлюючи своє захоплення. Фраза "футбольний бог" – засіб самовираження, – каже про аргентинця Ліонеля Мессі Папа Римський 82-річний Франциск. Він співвітчизник футболіста й уболівальник місцевого "Сан-Лоренсо".

24 червня Мессі виповниться 32. Він провалився на Кубку світу-2018: Аргентина ледь вийшла з групи, а у 1/8 поступилася Франції – майбутнім чемпіонам. Проте нинішній клубний сезон за іспанську "Барселону" Мессі проводить феноменально. Він – лідер у гонці за "Золотою бутсою". Приз вручають найкращому голеадору національних чемпіонатів і найкращому бомбардиру поточного розіграшу Ліги чемпіонів

– Нині Лео не тільки нападник, а й керівник атакувальної гри, – каже футбольний телекоментатор 43-річний Роберто Моралес. – Це людина-оркестр ще й диригент. Обсяг футбольної роботи, що він виконує, феноменальний. Це триває не менш як три роки. Раніше він, попри весь свій талант, залежав від дій Хаві, Іньєсти, Алвеса. Зараз усе в "Барселоні" йде від капітана. На гру Мессі можуть впливати тільки дії Суареса, але навіть уругваєць – фігура другорядна.

Автор: REUTERS
  Ліонель Мессі п’ять разів вигравав ”Золотий м’яч” найкращого футболіста світу. Чотириразовий переможець Ліги чемпіонів, віце-чемпіон світу-2014
Ліонель Мессі п’ять разів вигравав ”Золотий м’яч” найкращого футболіста світу. Чотириразовий переможець Ліги чемпіонів, віце-чемпіон світу-2014

Чи можна "закрити" Мессі, застосувавши персональну опіку?

– Ні. Немає рецепту, як протидіяти Мессі. Усе залежить від його натхнення.

Аргентинцеві за 30. Як довго зможе тримати такий рівень гри?

– Кілька сезонів точно. Далі буде спад. Не існує вічних переможців. Проте фізичні дані можуть дозволити Мессі грати добре.

Недавно сам Мессі сказав: "Є багато кращих футболістів світу, але ми з Роналду окремо". У чому вічний опонент Мессі кращий за нього?

– Мессі універсальніший талант. Роналду – приклад феноменальної роботи над собою. Проте він не настільки видатний генератор гри, як Мессі. Фізично Кріштіану себе прокачав. Це викликає захоплення.

У Мессі та Роналду є одна спільна риса. Обидва дистанціюються від зовнішнього світу, в них є близьке коло, всі інші відсунуті подалі від життя.

Проявив би себе Мессі в іншому чемпіонаті, скажімо, в Англії?

– Звичайно. Але йому це непотрібно, він знайшов свій клуб і свій чемпіонат. Навіщо шукати інше?

А Кріштіану все життя доводить усім, що успішний. Це наслідки його дитячих комплексів.

Мессі – найкращий в історії футболу?

– Так. Можемо бачити записи гри видатних майстрів минулого. Він сильніший за Ді Стефано, Кройфа, Марадону і навіть за Пеле. Марадона міг би теоретично стати таким, як Мессі, але надто любив усі задоволення за межами футбольного поля.

Зараз ви читаєте новину «Таким, як Мессі, міг стати тільки Марадона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути