четвер, 26 грудня 2019 15:59

Суркіс швидше поверне Сабо, ніж довіриться наставнику зі сторони

Віктор Скрипник як гравець переїхав до Німеччини 23 роки тому. Як тренер – він продукт тамтешньої школи, визнаної у світі. Навчання за кордоном, помножене на особисті риси, – це складові його успіху.

Майбутнє Скрипника залежатиме від пропозицій. Якщо буде цікава з Німеччини, варто задуматися. Навіть якщо це завжди кризовий "Вердер", що через брак фінансування має не найсильніший склад.

Артем ФРАНКОВ, 49 років, головний редактор журналу "Футбол"

Скрипник – прихильник жорсткого порядку. Без цього в німецькому футболі не вижити. Тренер "Зорі" вимогливий. На початку сезону луганська команда не завжди могла знайти баланс між дисципліною й імпровізацією. Зараз їй вдається.

Тренера, який у "Вердері" тривалий час працював із молоддю, запросили з прицілом на те, що зможе розкрити гравців. Із цим завданням Скрипник упорався. Дмитра Іванісеню викликають до збірної. Богдан Михайличенко грає так, що не зрозуміло, чому його продало "Динамо". Богдан Лєднєв – один із найкращих в українській прем'єр-лізі за результативністю.

Досі Скрипнику не вдавалося надовго затриматися в одному клубі. "Зоря" може стати винятком. Головне – не пересидіти на місці, як сталося з попередником Юрієм Вернидубом.

Дмитро ЛИТВИНОВ, 34 роки, журналіст сайту tribuna.com

Нам роками доводили, що у красивий футбол із великою кількістю передач низом можуть грати тільки бразильці "Шахтаря". Мовляв, решті на роду написано діяти за принципом "хто далі б'є – той краще грає". Віктор Скрипник за півроку довів, що це не так. Показав, що українські хлопці теж можуть грати в якісний сучасний атакувальний футбол. Звісно, якщо тренер знає, як його поставити.

Не впевнений, що у Скрипника є майбутнє в Україні. "Зоря" має обмежений ресурс, а тупцювати на місці він не захоче. Більші можливості можуть запропонувати "Динамо" й "Шахтар". Але донецький клуб не має підстав для звільнення нинішнього тренера Луїша Каштру. А президент "Динамо" Ігор Суркіс швидше поверне Йожефа Сабо, ніж довіриться тренеру зі сторони.

Роман СІНЧУК, 30 років, журналіст сайту sportarena.com

Зараз ви читаєте новину «Суркіс швидше поверне Сабо, ніж довіриться наставнику зі сторони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути