четвер, 19 листопада 2020 12:45

Стіна хати змурована з надгробних плит

Американець Джим Доу знайшов у купленому будинку заначки колишньої власниці Глорії Картер – п'ять конвертів із 10 тисячами доларів. Гроші були заховані у вітальні за диваном та за фоторамкою на стіні. Джим заробляє на продажі нерухомості – купує житло без ремонту, відновлює і продає дорожче. Знахідку спершу хотів залишити собі, але повернув Картер.

Що ви знаходили у помешканні?

У спадок отримав хату двоюрідної прабаби. Взялися з дружиною наводити лад і знайшли скриню з вишитими рушниками, одягом. З'ясували, що то – бабине придане. Знавці сказали, це унікальна старовинна вишивка. Колекціонери за ту скриню можуть багато заплатити. Та продавати не будемо – це пам'ять про наш рід.

Олександр ПІДВІРСЬКИЙ, 40 років, логіст, місто Яремче Івано-Франківської області

Виявили таємну кімнату. Коли дід із бабою будували хату, зробили під підлогою льох. Батьки ним не користувалися. Спершу зафарбували вхід, а потім застелили лінолеумом. Із роками про нього забули. Ми з чоловіком помітили під час ремонту. Усередині добротно облаштований: дубовий стіл, ковані лавки, на полицях – розмальовані глеки й дідів самогон.

 

Ірина ВЕРЕТЕЛЬНИК, 33 роки, адміністраторка, Чернігів

Утеплювали материну хату й під стріхою побачили вузлик із радянськими карбованцями. Мати розплакалася. Каже, знала, що наш покійний батько ховав заначки, бо приносив меншу зар­плату, але знайти не могла. Хотіла путівку у кримський санаторій, а батько мріяв про "Жигулі". Загинув в аварії.

Сергій МИРОНЕНКО, 38 років, кухар, місто Біла Церква Київської області

Знайшов дверцята у стіні будинку. Молочники до середини ХХ століття у таких залишали пляшки з молоком, коли господарів не було вдома.

Олексій ЗАЗРЕБЕЛЬНИЙ, 28 років, автомеханік, Черкаси

Розбирала старі речі й натрапила на материні фото й листи. Із них зрозуміла, що жила з нерідним батьком. Мій покинув матір, коли мені виповнився 1 рік, вони не були одружені. Із вітчимом побралася майже одразу. Він мене вдочерив.

Аліна ВОЛИНЯК, 26 років, перукарка, Житомир

Через кілька місяців після купівлі квартири побачила щось дивне в кутку кімнати. Думала, декор. А то були встромлені голки. Налякалася. Знайшла священника, який освятив усі кімнати.

Віра КЛИМЕНКО, 32 роки, менеджерка з продажу, Київ

Чоловік має алергію на шерсть, тому домашніх тварин не заводимо. А недавно побачила в кутку складені в купку котячі кігті. Не уявляю, звідки вони там узялися.

Валентина КИР'ЯЧЕНКО, 61 рік, Черкаси

Кілька років тому купив старий будинок, вирішив реставрувати. Коли демонтував вікно, побачив частину бетонної плити з дивними написами. Вияснив, що в домі ціла стіна змурована з надгробних плит ХІХ століття.

Артем ГОЛОВКО, 42 роки, підприємець, Кропивницький

Знайшла обручки прадіда й прабаби. Після Жовтневого перевороту 1917 року каблучки заховали в конверті серед старих документів. Відтоді не діставали, боялися більшовиків. Персні масивні, з хорошого золота, на жіночому є рубін. Скоро виходжу заміж. Одружимося з цими обручками.

Олена ВОЛЯНСЬКА, 29 років, психологиня, Вінниця

Зараз ви читаєте новину «Стіна хати змурована з надгробних плит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути