четвер, 02 вересня 2010 12:13

"И Друг Мой Грузовик"

 
Гурт з"явився 1997 року в Дніпропетровську. Випустили шість альбомів. Виступають переважно в клубах і на фестивалях. 2008-го представляли Україну на угорському фестиваль Sziget. співатимуть на закритті фестивалю ГОГОЛЬFEST. 12 вересня

Антон СЛЄПАКОВ, 32 роки, соліст:

Я навчався на філолога. Не довчився півтора року, бо рок-музика мало сумісна з навчанням. У голові були лише: групи, репетиції, струни, пісні, поезія, музика - усе набагато серйозніше за всіляких там докторів наук із їхніми факультативами й лекціями.

Я дуже багато тусувався. Жив у різних містах, ходив на концерти, сейшени, намагався зібрати свій гурт. 13 років тому потрапив до Дніпропетровська - тут і осів.

Якщо хочеш займатися мистецтвом і бути ізольованим, не відволікатися на зайві речі, Дніпропетровськ - ідеальне місто для цього! Це щось на зразок будинку в селі.

Я довго був фронтменом, але завжди цікаво постояти на задній лінії. Це як у футбольній команді: будь-якому польовому гравцю корисно й цікаво постояти на воротах або пограти в захисті, щоб інакше подивитися на гру.

Постійно виникає бажання розвернутися, плюнути й піти з гурту. Але насправді не знаю, що  має для цього статися. Мабуть, концерт, після якого публіка скаже: "Хлопці, вимкніть це все! Зніміть гітари й більше ніколи не грайте, адже ви не вмієте". І це має сказати не одна людина, а щонайменше сто, а краще - тисяча. Тільки тоді кожен із нас подумає: "Боже, яка профанація, що ж я всі ці роки робив?".

Мало людей можуть критикувати конструктивно. Пам"ятаю одного войовничо налаштованого хлопця в Севастополі. Накинувся на нас із кулаками: "Навіщо ви крадете всю музику у Rage Against The Machine?". Хотів побити, але наш тодішній барабанщик Вова вмовив його не робити цього.

Комплімент, який надихнув, пролунав торік. Один відомий музикант сказав: "У мене в айподі всього декілька російськомовних платівок. Це Markscheider Kunst, "Кино" Цоя і ваш "Не улыбаются".

Найскладніше після виходу якісного альбому випустити не гірший. Усі кажуть "Криза другого альбому", а коли мене питають "Яким буде ваш новий альбом?", жартую: "У нас криза п"ятого альбому".

Музичній індустрії настав капець. Індустрія звукозапису розвалилася, альбом ніде не видати, грошей тобі за нього не повернуть. Уся музика є в інтернеті, при чому безкоштовно.

2006-го на нашому сайті за бажанням можна було платити за музику: цент за пісню, 10 - за альбом. За півтора року ми заробили $6. Але й ці гроші "згоріли", оскільки ніхто з нас не вміє користуватися WebMoney.

Я завжди чекав запрошення на який-небудь "Блакитний вогник", аби голосно від нього відмовитися, показати, які ми круті й незалежні. Але нас і так ніхто не знає, щоб на "Блакитний вогник" звати.

Усе, що ми робимо, робимо для себе. Чим би ти не займався - розтлумачував якісь істини, писав музику або вірші, все рівно іншому прошарку населення, поколінню це буде нецікаво, незрозуміло і взагалі непотрібно.
Зараз ви читаєте новину «"И Друг Мой Грузовик"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути