пʼятниця, 07 липня 2017 16:45

П'ють пиво й одразу біжать у море. Реакція організму може бути несподівана – від судом до серцевого нападу

Як британці борються зі спекою

Понад 50 потягів скасували у британському графстві Сюррей через спеку. Залізничні колії прогнулися. Температура +30°C трималася п'ять днів поспіль. У новинах закликали автомобілістів бути обережними на дорогах, бо плавиться асфальт. Через це у великих містах у повітря піднявся токсичний смог.

Профспілки попросили керівників офісів відмовитися від дрес-коду на час спеки.

Лікарі закликали людей із серцевими й легеневими захворюваннями не виходити надвір. Від перегрівання у Британії померли двоє. Ще двоє втопилися.

Великі мережі супермаркетів повідомили, що не можуть впоратися із кількістю замовлень на морозиво, мішки для льоду й газовані напої

Автор: twimg.com
  30 школярів у британському Девліні через спеку прийшли до школи у спідницях. Такі прописані у правилах закладу для дівчат. Директор дозволила їм наступного дня надіти шорти замість штанів
30 школярів у британському Девліні через спеку прийшли до школи у спідницях. Такі прописані у правилах закладу для дівчат. Директор дозволила їм наступного дня надіти шорти замість штанів

Кевін ПЕТ-КІЧЕР, 47 років, редактор радіопрограм, Лондон:

– В офісі 26 градусів. Працівники просили скасувати вимогу одягатися за правилами. Ми ведемо трансляцію в інтернеті. У нас прозора студія. Звісно, було б мило, щоб ведучий сидів у гавайських шортах. Але є певні стандарти. Педіатр сьогодні розповідала про ускладнення запалення очей і була одягнена в сіру сукню, панчохи й туфлі. Людина розуміє, що мусить тримати марку. За такої температури живе половина світу. І ніхто не приходить на роботу в трусах.

Сьогодні попередили звукорежисера, що контракт із ним за місяць не продовжуватимемо. Я просив усіх приходити в сукнях і штанах. Штани можуть бути світлі і не від костюма. Він прийшов у сукні. Професійна етика несумісна з невдалими жартами.

Емма ГРІФТОН, 41 рік, куратор у шкільному гуртожитку, Бірмінгем:

– Директор не дозволила відмовитися від уніформи хлопцям. Ми перепитали, чи можна прийти у дівчачій. Відповіла: це – непоганий вихід із ситуації, але щоб вигляд мали естетичний. Сказала всім гарно вимити взуття і поголити ноги. Хтось просив дівчат показати, як це робиться.

Не всі хлопці погодилися. Дехто прийшов у штанах, сорочці і безрукавці. Психолог сказала, що з ними треба буде поговорити про толерантність і адекватне сприйняття свого тіла.

Навчання варто було б скасувати. В аудиторіях бракує повітря. Кондиціонери не розраховані на таку спеку.

Ронда СТОУН, 33 роки, соціальний працівник, Манчестер:

– Попросили вийти на роботу всіх соціальних працівників, які є в нашій базі. З лікарями обходили паралізованих і лежачих хворих. За такої погоди протипролежневі ліжка не допомагають. Дуже швидко починає запрівати і гнити шкіра. Перевіряли й хворих на рак, які відмовилися від хоспісів. Двох терміново госпіталізували. Перевіряємо дітей, які мали проблеми з диханням. За такої спеки може падати рівень кисню в крові, хоча й здаватиметься, що все гаразд.

В аптеках можна безкоштовно виміряти тиск і отримати питну воду. Приватні клініки попросили безкоштовно реанімувати хворих. Потім їм компенсують ці витрати.

Карен ПІТЕРС, 26 років, спеціаліст із закупівлі мережі супермаркетів, Лондон:

– Довелося закрити замовлення заморожених продуктів через сайт. Якщо чогось із замовленого немає, магазин надає суттєві знижки. Морозиво і пакети для льоду закінчилися ще в минулу п'ятницю.

Розібрали всі морожені продукти. Першими – зелений горошок і кукурудзу. Потім м'ясні напівфабрикати. Цього тижня у трьох супермаркетах закінчилися морожені баклажани. За чотири роки роботи не пам'ятаю такого.

Подруга у травні видала книжку "Корисні салати і напої для спекотного літа". Розійшовся весь тираж. На зиму видавництво замовило їй книжку про страви, що зігрівають.

Тайлер ПРЕСТОН, 36 років, юрист, Бірмінгем:

– Подаватиму в суд на компанію, що ремонтувала дорогу в нашому передмісті. За 29 градусів асфальт розтанув. Я зіпсував черевики й костюм. У салоні все налипло на педалі. Почитав, що дороги розтанули в багатьох містах. Порадив, як треба складати позов. Можемо компенсувати потрійну вартість хімчистки й зіпсованих речей.

У будинку для пристарілих, де моя мама, зламалися кондиціонери. Електромережа не витримала навантаження, й почала стрибати напруга. На ремонт потрібен час. Під ліжка стареньким кладуть заморожені бутлі з водою.

Хтось повинен відповісти за залізничний колапс. Адже полотно перевіряють щороку.

Шонна ЕРСТЕН, 36 років, косметолог, Лондон:

– За два тижні не заробила ні копійки. Більшість процедур не можна виконувати в таку спеку. Будуть проблеми із запаленнями й подразненнями шкіри.

Всім клієнтам нагадала про хороші сонцезахисні креми й достатню кількість чистої води. Не можна курити за такої спеки чи перебувати в задимленому приміщенні. Шкіра стає тоді тьмяною і зневодненою.

Філіп НІС, 46 років, кардіолог, Манчестер:

– Дивно, що люди розучилися давати раду собі навіть за таких доволі помірних температур. На пляжі бачу, як молодь п'є пиво й одразу біжить у море. Реакція організму може бути несподівана – від судом до серцевого нападу.

Кілька разів поліцейські попереджали: розбиватимуть вікна, якщо побачать в автомобілях замкнених дітей чи тварин. Все одно під кожним супермаркетом є дві-три машини з малюками в автокріслах. У дітей перегрів і набряк мозку може статися дуже швидко. Коли бачу, розбиваю вікно й витягаю дитину. У понеділок одна мати полізла до мене битися й викликала поліцію. Заплатила штраф за малюка на стоянці, розбите скло й пошкоджену фару.

Стало ясно, що вивозити сміття двічі на тиждень – замало. Все смердить, розводяться мухи. Управитель будинку написав, що доведеться виділити гроші на знищення щурів.

Така температура триматиметься ще два тижні. Уряду варто запровадити сієсту, як в Іспанії чи Португалії.

Зараз ви читаєте новину «П'ють пиво й одразу біжать у море. Реакція організму може бути несподівана – від судом до серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути