середа, 22 січня 2020 10:54

Можемо дійти до чвертьфіналу. Успіх залежатиме від праці, удачі й мотивації

Більшість експертів оптимістично оцінюють перспективи збірної на Євро. Підстави справді є. Україна виграла групу, перемогла основних конкурентів. Команда йде по висхідній і не досягла свого піку, весь її потенціал ще не використано.

Та я хотів би застерегти від надмірного оптимізму. В історії наших команд таке траплялося, а потім усе завершувалося розчаруванням. Згадаймо збірну 1999 року, що поступилася Словенії і нікуди не поїхала. Потенціал у тієї команди був високий.

На цьогорічному Євро бачу явних фаворитів – Бельгія, Франція, Англія. Ще є кілька прихованих – Італія, Іспанія, Португалія, Нідерланди. Німеччина не є тією грізною командою, якою була ще шість років тому, коли виграла Кубок світу. Хорватія перепочиватиме після другого місця на Кубку світу-2018.

Україна десь на рівні Польщі. Перспективи є, але успіх залежатиме від праці, удачі й мотивації.

Віктор ГРАЧОВ, 63 роки, колишній нападаючий донецького "Шахтаря"

Вихід із групи буде успіхом. Найкращі часи наших лідерів – Ярмоленка, Коноплянки – позаду. Малиновський не має стабільного місця в основі "Аталанти". Зінченко – в "Манчестер Сіті". Олександр хоча й отримує гарні відгуки в пресі, та лідером колективу його назвати важко.

З позитивних передумов – здатність тренерського штабу максимально розкривати здібності гравців, змінюючи позиції та функції на полі. За певних обставин ця збірна може повторити успіх команди Блохіна на Кубку світу – чвертьфінал. Якщо вийдемо з групи й когось обіграємо в серії пенальті, це буде грандіозне свято.

Із фаворитів Євро я назвав би збірні Бельгії, Англії, Нідерландів, Франції й Італії. З певною натяжкою – німців. Іспанія затягнула процес зміни поколінь, там нестабільна ситуація з тренерами, немає явного лідера колективу. Португалія теж на завершенні зіркових часів, це було помітно в матчах з Україною.

Серед прихованих фаворитів – Хорватія. З боями пробилася на Кубок світу-2018, а там дійшла до фіналу. Ситуація може повторитися. Польща не буде фаворитом. Там потужна лінія атаки, проте заслабка оборона. На Мундіалі в Росії поляки йшли вперед і наривалися на контратаки. За два роки захист цієї збірної став гірший.

Олег ФЕДОРЧУК, 58 років, футбольний тренер

Для виходу із груп у нас не менше аргументів, ніж в Австрії за якістю гравців. Але ми на підйомі, в австрійців такого драйву нема.

Не подобається ідея проводити турнір по всій Європі. Ця маячня стала наслідком нездорового розширення його до 24 команд. У нинішньому форматі змагання можуть прийняти лише ­чотири-шість країн. Більше не означає краще. Чотири групи по чотири команди було оптимально.

Чекаю на результат Нідерландів. Куман-тренер припустився багатьох помилок у роботі, проте має цікаві ідеї. 2014-го ця збірна стрибнула вище голови, посівши третє місце на Кубку світу. Зараз втомилася від невдач, пропустивши Євро-2016 та Кубок світу-2018. Ван Дейк, Депай, Вейналдум – на піку кар'єри. Якщо травми не змучать їх, ця збірна буде в 1/2 фіналу, можливо, й переможе. Не варто забувати про Португалію. Кріштіану Роналду знає, що це останній великий шанс для нього.

Очікую на цікаву Італію та провальну Туреччину.

Роберто МОРАЛЕС, 43 роки, футбольний коментатор

Рівень очікувань уболівальників високий. Збірна України підняла його планку не так результатами, скільки якістю гри у відбірковому турнірі. Невихід у плейоф стане провалом.

Мої очікування – півфінал, щонайменше, для збірної Італії. Нідерланди переможуть у нашій групі. Англієць Гаррі Кейн зробить хет-трик (три голи, забиті гравцем упродовж однієї гри. – Країна) в одному з матчів групового турніру. Польща вийде з групи. Португалія в кращому випадку посяде третє місце в групі.

Кирило КРИЖАНОВСЬКИЙ, 40 років, блогер

Зараз ви читаєте новину «Можемо дійти до чвертьфіналу. Успіх залежатиме від праці, удачі й мотивації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути