середа, 23 жовтня 2019 13:37

Двом наркоманам заплатили, щоб закопали труп за містом

У Мексиці, біля міста Джаліско, у вересні знайшли 44 тіла в 119 пластикових мішках. Поліція почала пошуки, коли жителі поскаржилися на сморід. Ідентифікувати вдалося менше десяти осіб

– Мене найняли родичі зниклої студентки Джоанни, – розповідає приватний детектив із Гвадалахари 49-річний Рауль КАСТАРЕ. – Дівчина приїхала відпочивати з друзями з американського Аннаполіса, штат Меріленд. Джаліско – один із центрів наркоторгівлі. Однак сюди прибувають багато туристів. Пішла в бар. Зранку в номері її не було. Друзі не заявили про зникнення. Подумали, затрималася з власної волі. Потім боялися, що їх покарають за зволікання.

Родичі звернулися в поліцію. Її додали в міжнародну базу зниклих. Тут трохи пошукали, але безрезультатно. Коли проводили кампанію у соціальних мережах, батькам кілька разів дзвонили, що мають інформацію. Тричі вони заплатили викуп. Але це була брехня або не та дівчина. Тоді найняли мене.

Автор: REUTERS
  Жінка тримає фото сина на акції під офісом поліції у столиці Мексики Мехіко. Люди просили розслідувати зникнення  їхніх родичів
Жінка тримає фото сина на акції під офісом поліції у столиці Мексики Мехіко. Люди просили розслідувати зникнення їхніх родичів

Я колишній поліцейський. Допомагав хлопцям вибратися з банд. Це не так просто. Людину треба перевезти в інший кінець країни, забезпечити захист родині. Я давав гарантії. Досі маю непогані зв'язки в бандах. За те, що родина в безпечному місці, діляться інформацією. Казали, справді хтось зґвалтував і вбив іноземку. Двом наркоманам заплатили, щоб вони закопали тіло за містом. За гроші вказали, де могила. Поліція провела ексгумацію. Аналіз не збігся з ДНК моєї зниклої. Таку жінку взагалі ніхто не шукав. Думаю, вона місцева.

За невеликі гроші отримую всі фотографії з моргів. Спочатку батьки хотіли бачити їх теж. Потім попросили, щоб я переглядав сам. Усі знайдені у вересні 44 трупи – мексиканців. Думаю, це була помста банди конкурентам.

Мексика – дешевий курорт для американців. Але безпеку гарантувати можуть лише дорогі готелі. Там наймають воєнізовану охорону. Окремо платять армії. У Гвадалахарі можна відпочивати. Є бари, де відносно безпечно. Але регулярно трапляються перестрілки, викрадення людей.

Зараз стало менше звірств серед банд. Рідше викрадають членів родин і підкидають голови. Але це до наступної хвилі війн між наркоторговцями. Це великий бізнес. Його покривають люди з поліції, влади. Уряд пропонував добровільно здати зброю, щоб отримати амністію колишнім членам банд. Кажуть, на це погодилися 20 відсотків учасників. Цифра завищена. Більшість не бачать себе поза цим світом. Некомфортно тим, хто потрапив у криміналітет випадково, наприклад, завинив комусь грошей.

Немає надії, що знайду клієнтку живою. Її не тримали б так довго без вимоги викупу. Коли беруть когось цінного, одразу зв'язуються з тими, хто може заплатити. Недавно схопили в заручниці італійку. Їй не заподіяли шкоди. Щойно брат заплатив – повернули в готель.

Мене наймають мексиканці. Як правило, заможні родини, чиї діти втрапили в халепу. Якщо минуло менше трьох місяців, є шанси знайти сина чи доньку живими. Тоді піднімаю всі зв'язки. Кілька разів замовляли рейди по сховках банд. Минулого тижня шериф зателефонував, що знайшов сімох дівчат, яких силоміць тримали в борделі. Сподівався, там є моя американка. Але були лише дівчата із сіл. Їх купили в родичів.

Колеги повідомляють, коли мають зачіпки. Їм ніколи займатися зниклими, коли в місті нарковійни. А справу закрити хотілося б.

Ми витягли всі відеозаписи. Дівчина пила з друзями. Потім ті чомусь пішли. Вона залишилася з подругою. Та перебрала й відключилася в барі. Джоанна вийшла. Постояла на вулиці з місцевим хлопцем. Ми знайшли його. Він усе заперечував. Говорив, вона захотіла повернутися в готель. Умовляв піти з ним, але американка відмовилася. На записі з камери біля готелю вона справді сама. Але всередину не потрапила. Що сталося – невідомо. Коли отримав останній чек, написав про це батькам. Ми можемо ніколи не дізнатися про її долю. Хіба випадково натрапимо на могилу. У Мексиці в базах зниклих безвісти 40 тисяч людей. Мати зателефонувала й попросила мене продовжувати пошуки.

4874 тіла в могилах знайшли в Мексиці з початком воєн між наркобандами 13 років тому. Більшість залишилися неідентифікованими. Загалом загинули понад 200 тис. людей

Зараз ви читаєте новину «Двом наркоманам заплатили, щоб закопали труп за містом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути