пʼятниця, 27 листопада 2020 10:38

До міста повертається велике дербі

Далекосяжних висновків із лідерства "Мілана" я не робив би до середини грудня. Доки інші гранди зайняті в Лізі чемпіонів, стабільності від них у чемпіонаті чекати не слід. Нині турнір спресовано через епідемію, тому серія А перетворилася на енерговитратне змагання.

Порівняно з "Інтером", "Ювентусом" і навіть "Аталантою" в "Мілані" небагато збірників. Це плюс для команди. Гравці не розпорошуються по збірних раз на місяць, тренер має час для роботи й експериментів.

Та це не зменшує заслуг тренера Стефано Піолі. Його попередники позиціонували себе як жорсткі та вимогливі тренери, а насправді не могли знайти спільної мови з футболістами. А йому це вдається. Гравці платять наставнику взаємністю. Звідси високі показники в турнірній таблиці. Цього року "Мілан" матиме шанс якщо не на перше місце, то на друге-третє. "Ювентус" – виснажений емоційно, "Інтер" – втомлений Лігою чемпіонів.

Повернення "Мілана" до лав грандів світового футболу – великий плюс. Насамперед, для Італії. Про серію А зараз говорять більше, ніж про англійську прем'єр-лігу. Від цього виграє й "Інтер", адже в місто повертається велике дербі.

Олег ФЕДОРЧУК, 59 років, футбольний тренер

Відродження "Мілана" триватиме, доки у Златана вистачить "бензину".

Мирон МАРКЕВИЧ, 69 років, колишній тренер збірної України

Результати "Мілана" й труднощі "Ювентуса" дають слабку надію на повернення інтриги в італійський чемпіонат. Спонсори задумуються, чи варто вкладатися в першість, яку дев'ять років виграє "Ювентус". Роль "Мілана" – історична: цей клуб завжди переривав гегемонію туринців, яка ризикувала затягнутися. Усі ці роки "Мілан" був у кризі, дозволяючи "Ювентусу" господарювати. Ця епоха добігає кінця. Зараз "Мілан" тягне Ібрагімович, але згодом прапор підхоплять інші. Це питання часу.

Юрій ВЕРНИДУБ, 54 роки, колишній тренер луганської "Зорі"

"Мілан" – свіжий ковток повітря в італійському футболі. Подивився їхню гру з "Вероною". Почали з 0:2. Але потім команда ожила, побігла, зрівняла рахунок і мала перемагати. Ібрагімович у 39 років дасть фору багатьом молодим.

Відродження почалося не зараз, а після коронавірусної паузи – в середині червня. Піолі розібрався в гравцях, збалансував команду. Навряд чи вже готова боротися за чемпіонство, але вона на шляху до цього.

Сергій НАГОРНЯК, 49 років, колишній футболіст збірної України

Зараз ви читаєте новину «До міста повертається велике дербі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути