Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2019 09:32

Збочення і тупість: у мережі скандал через шкільний підручник
3

Український шкільний підручник "Основи здоров'я" спричинив скандал через викручене визначення віктимності. Автори книги вважають носіння коротких спідниць або візит до друзів під час відсутності інших людей вдома провокацією до зґвалтування.

Кілька сторінок із книги опублікувала мати восьмикласника в Facebook. Авторами зазначені І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко і С. В. Страшко. Вони вважають, що яскравий макіяж, прості дотики або підтримання розмови з малознайомими людьми можуть зробити людину жертвою злочину. Поняття "віктимність" розглядається тільки в аспекті сексуального насильства, але в енциклопедіях це визначається як схильність стати жертвою будь-якого злочину.

Користувачі мережі розкритикували підручник та закликали спалити через збоченість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірші читають пальцями: випустили особливу абетку

Підручник "Основи здоров'я" спричинив скандал через викручене визначення віктимності
Фото: facebook.com
Підручник "Основи здоров'я" спричинив скандал через викручене визначення віктимності
Підручник "Основи здоров'я" спричинив скандал через викручене визначення віктимності

Навчальні посібники з української мови почали продавати у Європі. "Підручники "Розмовляймо українською" (4 частини) з української як успадкованої, написані кандидаткою філологічних наук Оксаною Туркевич на замовлення Шкільної ради Канади в 2018, доступні для продажу в Європі", - йдеться у повідомленні Спілки Українських Освітян Діаспори у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Збочення і тупість: у мережі скандал через шкільний підручник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі