четвер, 20 грудня 2018 12:30

Затуркана людина не може будувати нову освіту - яким має бути вчитель

Затуркана людина не може будувати нову освіту - яким має бути вчитель
Нова українська школа запрацює тоді, коли в освітянському середовищі буде зрощуватись інноваційна культура. Фото: Etcetera Media

Нова українська школа запрацює тоді, коли в освітянському середовищі буде зрощуватись інноваційна культура.

"Продвинутому" вчителеві чи директорові школи не треба давати методичних рекомендацій чи інструкцій. Вони самі знають "що робити". Немає сенсу вимагати від них звітів про роботу начальникам і перевіряльникам. Навпаки, начальники мають звітувати про те, що вони роблять для того, щоб ці люди могли ефективно працювати", - розповідає керівник Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти Віктор Громовий.

На його думку, вчитель чи директор Нової української школи, може бути:

- самодостатнім і незалежним;

- не боятися висловлювати критичні зауваження у бік безпосереднього керівника;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сертифікацію вчетелів варто зробити максимально простою - експерт

- розуміти, що в має право на помилку;

- мати достатньо часу і коштів для власного професійного розвитку та відновлення сил тощо.

" Якщо цього не буде, той зміст модернової освіти, який призводить до прориву в інших країнах, механічно перенесений у середовище несвободи і тотальної недовіри, не зможе справити позитивного ефекту. Затуркана людина не може будувати нову освіту, яка постійно втягує плечі, побоюючись покарання за будь-який самостійний крок чи невчасно поданий звіт", - додає Громовий.

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)". За рішення проголосували 228 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Затуркана людина не може будувати нову освіту - яким має бути вчитель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі