вівторок, 18 грудня 2018 18:45

Ввели штрафи за цькування в школі

Ввели штрафи за цькування в школі
У ВР проголосували за закон проти цькування. Фото: Reuters

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)".

За рішення проголосували 228 народних депутатів, передає УНІАН.

Булінг - діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров'ю потерпілого. Це тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Якщо цькування вчинене групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, то штраф становитиме від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Булінг: дитину публічно принижує вчитель

За цькування, вчинене малолітніми або неповнолітніми особами віком від 14 до 16 штраф накладуть на батьків або осіб, які їх замінюють.

Неповідомлення керівником закладу освіти уповноваженим підрозділам органів Національної поліції про випадки цькування учасника освітнього процесу тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням до 20% заробітку.

У київській школі №69 першокласниця Аїша Суліман впала в кому після НП у їдальні. Учні та батьки дівчинки переконані, що її вдарило струмом від несправного металевого столу з підігрівом.

Зараз ви читаєте новину «Ввели штрафи за цькування в школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути