Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2018 14:44

Булінг: дитину публічно принижує вчитель

Булінг: дитину публічно принижує вчитель
Через постійне акцентування уваги на ситуації перед усім класом, у хлопчика почалися проблеми

У Львівському ліцеї №2 класний керівник 4-Б публічно принижує свого учня за те, що хлопчика нібито знудило під час екскурсії.

Про ситуацію із безперервним булінгом написав батько дитини Олександр Тарасюк у спільноті "Батьки SOS" у Facebook.

"Уже півроку класний керівник Коберська Вікторія Олександрівна цькує мою дитину в присутності всього класу. Дитина розповіла, як вчитель повідомила на уроці, що після осінніх канікул увесь клас поїде на екскурсію до обсерваторії та попросила підняти руку, хто хоче поїхати. Всі учні класу підняли руки, мій син у тому числі. Після цього вчителька підмітила у присутності всіх дітей, що "Дмитро не поїде, тому що він ригає", — написав тато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустять онлайн-курс проти булінгу

За його словами, потім вчитель за його присутності та на очах у всього класу декілька разів повторювала те ж саме: "Ваша дитина хвора і я не буду прибирати його ригачку". В особистій бесіді класний керівник заявила: "Він ригав протягом 5 годин. І вам, як батькові, має бути дуже соромно, що ви підсунули мені хвору дитину в дорогу".

При цьому, як стверджує батько, за час екскурсії вчитель не поінформувала його про стан дитини, а навпаки, у телефонному режимі стверджувала, що все добре.

Через постійне акцентування уваги на ситуації перед усім класом у хлопчика почалися проблеми із однокласниками.

"Вчителька поставила діагноз дитині "непереносимість", що неодноразово підкреслювала у присутності інших дітей, а вони, у свою чергу, повторювали слова вчительки. Після цього інші учні класу відмовлялися ставати в пару із сином і грати з ним, говорили: "Я не хочу з тобою спілкуватися, ти ригаєш".

Діма Тарасюк дуже болісно переживає цю ситуацію. У хлопчика з'явився страх іти до школи, погіршилося здоров'я.

"Протягом перерви син самотньо сидів за партою. Декілька разів під час таких неетичних висловлювань вчителя на адресу дитини на уроках він не зміг стримати сльози і дуже через це переживав. Крім вищезазначених образ, від вчительки регулярно надходили й інші неетичні, аморальні та непедагогічні висловлювання на адресу мого сина, щоб підтримувати негативне ставлення колективу до нього. Син дуже боявся іти в школу, тому що знав, що вчителька буде знову й знову морально знущатися над ним... Син отримав колосальний стрес, після чого у нього виникли болі в животі та почало колоти серце під час уроку, чого ніколи раніше не спостерігалося", — розповів батько дитини.

У школі села Великі Ком'яти Виноградівського району Закарпатської області під час уроків неповнолітній підкинули в чашку капучино таблетку віагри.

Зараз ви читаєте новину «Булінг: дитину публічно принижує вчитель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути