середа, 05 липня 2017 07:25

Вступників з Криму та Донбасу закріпачили - експерт

Вступників з Криму та Донбасу закріпачили - експерт
Абітурієнти з окупованого Донбасу та Криму мають право отримати освіту в українських вузах. Фото: УНН

Абітурієнти з окупованого Донбасу та Криму мають право отримати освіту в українських вузах. Випускники, які складали ЗНО цього року чи минулого, вступатимуть на загальних умовах. Абітурієнти, які не отримали документи про українську освіту, складатимуть вступні іспити. Це - українська мова та історія (іспити ДПА) та вступний, який визначає вуз.

Для студентів, які вступатимуть без ЗНО, Уряд прийняв спеціальний закон. Він впроваджує квоти. Таке рішення фахівці називають "лобіюванням інтересів деяких депутатів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року трієчникам дали шанс стати лікарями

"Лобісти певних університетів під прикриттям того, що вони надають доступ до освіти дітям з окупованих територій, банально збільшили державне фінансування для певних університетів. Якби йшлося про інтереси абітурієнтів з Донбасу і Криму, то за спрощеними критеріями вони мали б вступати до всіх вузів. Утім парламент прийняв закон, що такі абітурієнти можуть вступати до всіх університетів на території лише 4 областей: Миколаївської, Запорізької, Херсонської та Одеської", - розповідає Gazeta.ua експерт аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний.

Таке рішення Уряду фахівець називає негативним чинником цьогорічної вступної кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Вступників з Криму та Донбасу закріпачили - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути