пʼятниця, 30 червня 2017 11:24

Вступна кампанія 2017: розпочалася реєстрація

Вступна кампанія 2017: розпочалася реєстрація
З 12 до 26 липня випускники подаватимуть електронні заяви до вищих навчальних закладів. Фото: vesti.dp.ua

Відучора абітурієнти можуть створювати електронні кабінети вступників для подання електронних заяв у вищі навчальні заклади. Реєстрація триватиме до 25 липня.

Про це повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Якщо випускник не має доступу до інтернету і не може самостійно зареєструватися, у приймальних комісіях університетів створять спеціальні пункти. Там абітурієнтам надаватимуть послуги з реєстрації.

"В електронному кабінеті вступник також може перевірити статус своїх заяв після подання. Їх кілька: зареєстрована заява, прийнята до розгляду, допущена до конкурсу. Наприклад, якщо абітурієнт помітив, що помилився або має вагання щодо вибору спеціальності, до моменту реєстрації у ВНЗ заяви, він може скасувати її. Але якщо заяву вже зареєстровано - вона скасовується без можливості її поновити", – каже директор ДП "Інфоресурс" Оксана Бєлік. Це підприємство підпорядковане Міносвіти та забезпечує електронну реєстрацію абітурієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату реєстрації на ЗНО з права

Для реєстрації електронного кабінету необхідно ввести адресу електронної пошти, контактний номер телефону, пін-код та рік отримання сертифікату ЗНО.

Також потрібно вказати серію, номер, середній бал атестата і відскановану копію його додатку. Крім того, вступник повинен завантажити кольорової фотокартки розміром 3х4 см.

Після закінчення реєстрації абітурієнт отримає логін та пароль для доступу в особистий кабінет.

З 12 до 26 липня випускники подаватимуть електронні заяви до вищих навчальних закладів.

Кожен вступник може подати 9 заяв на 4 спеціальності. Це можуть бути заяви до одного вузу або 9 різних. Єдина умова - не більше 4 спеціальностей. Напроти кожної заяви потрібно вказати пріоритетну спеціальність - від 1 до 9. 1 - це спеціальність, на якій майбутній студент прагне найбільше навчатися. Далі - за спадним принципом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарями мають ставати кращі з кращих, а не трієчники — Супрун

Терміни подання документів різняться залежно від умов вступу.

Якщо прийом на бакалаврат відбувається на основі співбесіди, іспитів чи творчих конкурсів, то прийом документів завершується 20 липня.

За співбесідою участь у конкурсі на вступ беруть люди з інвалідністю. За іспитами мають право вступати учасники АТО, сироти та абітурієнти, захворювання яких стало перешкодою для складання ЗНО. Вступні екзамени також можуть складати випускники з тимчасово окупованих територій. Ці абітурієнти мають право вступати через центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна".

Списки зарахованих за співбесідами та квотами оприлюднять 24 липня до 12 год. Списки рекомендованих, які беруть участь у конкурсному відборі лише за результатами ЗНО, оприлюднять не раніше 1 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО-2017: лише 5 випускників набрали максимум балів

У нинішньому році діє також сертифікат минулого року. Крім того, під час вступної кампанії працюватиме гаряча лінія для вступників з Криму та з окупованих територій Донбасу.

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив підсумки результатів ЗНО. Цього року тестування складали більш як 240 тис. випускників шкіл. Абітурієнти показали погані результати з української мови. Натомість успішність з математики суттєво покращилася.

Зараз ви читаєте новину «Вступна кампанія 2017: розпочалася реєстрація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути