понеділок, 26 червня 2017 15:59

У медичні вузи вступатимуть без обмежень

У медичні вузи вступатимуть без обмежень
Скасували підвищення прохідного балу на 4 спеціальності. Це - "Стоматологія", "Медицина", "Фармація, промислова фармація" та "Педіатрія". Фото: volynpost

Міністерство освіти та науки скасувало наказ про введення мінімального прохідного бар'єру - 150 балів - для абітурієнтів медичних спеціальностей.

Про це повідомила народний депутат Ольга Богомолець на своїй сторінці у соціальній мережі.

"Якість майбутнього лікаря визначає те, як він склав державні іспити після завершення навчання у медичному вузі, а не вступні бали ЗНО. Хто не зможе вчитися - буде відрахований після першої чи другої сесії. У час, коли іде війна і є тисячі дітей-сиріт та сотні тисяч внутрішньо переміщених осіб, потрібно не обмежувати права абітурієнтів на вступ до вузів, а затвердити стандарти підготовки студентів та посилити контроль за навчанням", - заявила Богомолець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В 11 разів менше відмінників з української мови - оприлюднили цьогорічні результати ЗНО

Скасували підвищення прохідного балу на 4 спеціальності. Це - "Стоматологія", "Медицина", "Фармація, промислова фармація" та "Педіатрія".

Норма про підвищення прохідного балу на ці спеціальності набрала чинності 31 травня. Тоді внесли зміни до умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України 2017 року. "Мінімальний прохідний бал - це той механізм, який дозволить відсіяти абітурієнтів, які ледь на трійку склали ЗНО. Відповідно, у майбутньому не допустити до роботи з пацієнтами осіб, які не зможуть бути досить компетентними та кваліфікованими", - відзначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школі вивчатимуть творчість Забужко, безвізовий режим та степ-аеробіку

В українському центрі оцінювання якості освіти оприлюднили остаточні підсумки з результатів ЗНО. Головним розчаруванням тестування стало зменшення в 11 разів кількості учнів, які склали тести з української мови на максимальні 200 балів. 5 осіб склали українську мову та літературу на 200 балів. Тест з математики на максимум склали 115 абітурієнтів.

Зараз ви читаєте новину «У медичні вузи вступатимуть без обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути