Ексклюзиви
пʼятниця, 10 березня 2017 12:59

Виявили, чому не варто спати більше 9 годин

Виявили, чому не варто спати більше 9 годин

Сон протягом більше ніж 9 годин може призвести до слабоумства. Це виявили дослідники з Медичної школи при Бостонському університеті в США.

Також ті люди, які довго сплять, мають менший об'єм мозку, у них різко знижуються інтелектуальні здібності. Це називається деменіція, передає gogetnews.

Експерти протягом 13 років досліджували 2,5 тис. людей. Залежно від тривалості сну їх розділили на три групи: короткий сон - менше 6 год на добу, нормальний - від 6 до 9 і тривалий - понад 9. За 13 років виявили 234 випадки деменції і 181 випадок хвороби Альцгеймера у людей, сон яких був більше 9 год. Крім цього, у них різко зменшувався обсяг мозку і знижувалися інтелектуальні здібності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стати розумнішими дітям допоможуть коні

Виявили, люди, які спали більше 9 годин страждали від цих недуг в кілька разів частіше.

"В учасників дослідження без диплома про закінчення середньої школи, які спали більше дев'яти годин на день, ризик розвитку слабоумства протягом десяти років був у 6 разів вище в порівнянні з учасниками, які спали менше", - говорить професор неврології, співавтор дослідження Судрі Сешадр.

Занадто тривалий сон може бути симптомом змін мозку, які відбуваються при недоумстві. Обмеження тривалості сну навряд чи допоможе знизити ризик розвитку деменції. Якщо людина починає більше спати, ніж зазвичай, їй варто звернути увагу на симптом і записатися до лікаря, наголошують вчені.

Цікаво, що на думку експертів, освіта - це ворог деменції: чим освіченіша людина, тим менша ймовірність розвитку слабоумства.

За даними Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я, деменцією на планеті хворіють 47,5 млн людей. Щорічно лікарі діагностують 7,7 млн нових хворих. Прогнозують, кількість хворих зросте до 131,5 млн до середини ХХІ століття. Хвороба Альцгеймера є найбільш поширеною формою деменції, на неї припадає 60-70% хворих.

Зараз ви читаєте новину «Виявили, чому не варто спати більше 9 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути