Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2016 17:08

Вчені назвали найпопулярніші типи сновидінь

Вчені назвали найпопулярніші типи сновидінь

Американські вчені проаналізували сни людей і виявили, що сниться найчастіше. За проведеним дослідженням вони склала так звану "базу даних" сновидінь.

З'ясувалося, що 83% людей (77% чоловіків і 78% жінок) бачать сни, у яких їх переслідують. Ще 78% піддослідних бачили уві сні школу або вчителів. Шкільні роки найчастіше сняться жінкам - 85%. Тоді як 71% чоловіків бачать подібні сни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як успіх людини залежить від її віку

Третє місце посіли еротичні сни. Їх бачать 85% чоловіків та 58% жінок. Часто люди бачать сни, де у них не завжди виходить щось зробити. Ще 71% респондентам сняться падіння.

Вчені кажуть, що жінки уві сні частіше бувають паралізовані страхом. Вони ж частіше за чоловіків кудись спізнюються. "Жіночим сном" назвали науковці сни про померлих.

Науковцям вдалося з'ясувати причини розмови людини уві сні. На думку фахівців, до такого явища більш схильні діти. За день вони переживають значно більше емоцій і вражень, ніж дорослі. Причина феномену полягає у збудженні мозку, адже в нічний час доби активізуються мовні центри.
Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали найпопулярніші типи сновидінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути