четвер, 09 березня 2017 12:28

Стати розумнішими дітям допоможуть коні

Стати розумнішими дітям допоможуть коні

Дитина матиме кращий інтелектуальний розвиток і успішність у школі завдяки заняттям верховою їздою. До такого висновку дійшли японські експерти з Токійського університету сільського господарства.

Верхова їзда активізує симпатичну нервову систему - покращує всі розумові процеси.

Вчені провели експеримент, відстежили реакцію організму дитини від катання на коні. Виявили, вібрації від кроків коня, які проходили через сідло, активували ділянки головного мозку, що регулюють функції пам'яті, уваги і навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені назвали 5 тварин, які зцілюють людей

Така взаємодія коня і дитини поєднує рухову і сенсорну стимуляції. Це може вилитися в значне поліпшення успішності, наголошують експерти, передає dailymail.

Після того, як діти поїздили на коні, вони почали краще справлятися з тестами. Однак результати математичних тестових завдань не покращилися, тим не менш тести на пам'ять, увагу, розумові процеси стали кращими.

"Однією з важливих характеристик кроків коня є те, що він робить тривимірні прискорення. Рух тазу коня сприяє сенсорній стимуляції для дитини. Це може поліпшити навчання, пам'ять і рішення інших проблем", - наголошує автор дослідження професор Miцуакі Охти

Верхову їзду в США і Європі визнали офіційним видом лікування. Його назвали іпотерапією. Вчені вважають іпотерапію дієвою сенсорною і руховою стимуляцією. Рекомендують дітям та особливо тим, які відстають у розвитку, двічі на тиждень кататися на конях.

Зараз ви читаєте новину «Стати розумнішими дітям допоможуть коні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути