Ексклюзиви
понеділок, 27 лютого 2017 11:54

Стало відомо, коли на Землі вимруть тварини

Стало відомо, коли на Землі вимруть тварини

Американські вчені заявили, що до кінця століття Землю очікує біологічна катастрофа. Тоді вимре майже половина всіх видів тварин на планеті.

20% видів тварин зараз під загрозою вимирання, а до 2117 року їх кількість зросте до 50%, повідомляє obozrevatel з посиланням на The Guardian.

"Багато країн зараз викачують ресурси планети і знищують її екосистеми з безпрецедентною швидкістю. Ми захоплюємо всю рибу з моря, руйнуємо коралові рифи і відправляємо вуглекислий газ в атмосферу. Ми вже викликали значне вимирання. Питання полягає в тому, як ми можемо це зупинити", - сказав біолог Пол Ерліх зі Стенфордського університету в Каліфорнії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветеринари знайшли радіоактивних диких кабанів

Тварини відіграють важливу роль в існуванні біосфери Землі. Вони поглинають викиди вуглецю, регенерують ґрунт і зберігають контроль над кількістю комах-шкідників.

За останні десять років у США загинули 90% популяції бджіл. Через це впала врожайність культур, які запилюють бджоли - передусім це плодові дерева і чагарники. Спеціалісти стверджують, причиною загибелі є інтенсивне застосування хімії на полях.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли на Землі вимруть тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути