вівторок, 02 липня 2019 19:53

Вчителів та школярів навчатимуть кібербезпеці

Вчителів та школярів навчатимуть кібербезпеці
Комітет з цифрових технологій хоче навчати школярів і вчителів кібербезпеці Фото: УНН

Комітет з цифрових технологій при МОН хоче навчати школярів і вчителів кібербезпеці.

За період 2018-2019 навчальних років комітет розробив 20 документі в напрямку цифровізації загальної середньої освіти в Україні, передає УНН.

"Якщо створюються цифрові сервіси в галузі електронного врядування, охорони здоров'я та загалом цифрової економіки, необхідно, щоб суспільство, учні, випускники впевнено володіли цифровими навичками", - каже голова комітету, директор Intel з корпоративних справ в Україні Тетяна Нанаєва.

Також експерти отримали грифи МОН на два курси програм академій Cisco - "Вступ до кібербезпеки" та "Основи кібербезпеки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі отримають нові учнівські квитки

Безкоштовне тренінгове навчання з цих курсів на базі Тернопільського національного технічного університету пройшли понад 250 вчителів та вузів.

Зараз створюють матеріали для вчителів початкової школи з основ кібербезпеки.

"Очікується, що навчальні тренінги з кібербезпеки пройдуть близько 550 вчителів міста Київ. Крім того, ці методичні матеріали будуть доступні для всіх охочих онлайн", - каже засновник STEM-центру "Сократ" та експерт комітету Сергій Дзюба.

Комітет з цифрових технологій в освіті при Міністерстві освіти та науки утворений в травні 2018 року - на виконання меморандуму між МОН і соціальної ініціативою "IT-школяр".

Зараз ви читаєте новину «Вчителів та школярів навчатимуть кібербезпеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі