пʼятниця, 29 березня 2019 09:41

В Україні нацменшинам зроблять освітній бонус

В Україні нацменшинам зроблять освітній бонус
Нацменшини матимуть поблажку на ЗНО. Фото: politeka.net

Для випускників, які належать до нацменшин, знизять пропускний поріг зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році. Про це повідомила міністр освіти і нaуки Лілія Гриневич під час візиту в Закарпатську область.

Зроблять це, бо у 2018 році понaд 70% випускників - предстaвників нaцменшин - не склaли ЗНО з укрaїнської мови. Поріг визначить спеціaльнa комісія центру оцінювaння якості освіти, повідомляє "UA: Закарпаття".

"Це є такий адаптивний крок для випускників. Він не вирішує головну проблему, що випускники українських шкіл не говорять державною мовою. І це є великий виклик", - каже Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дуже гарна солодка мова" - американець за рік вивчив українську

Восени цього року відбудеться перше пробне ЗНО з мови для іноземних студентів. Складатимуть іспити після закінчення першого курсу в українських вишах, розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час виступу на Другому українському форумі міжнародної освіти в Києві.

Зараз ви читаєте новину «В Україні нацменшинам зроблять освітній бонус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі