Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2019 18:24

В Україні з'явився освітній омбудсмен

В Україні з'явився освітній омбудсмен
Директор школи Сергій Горбачов став освітнім омбудсменом. Фото: УП

Міністр Лілія Гриневич визначилася із кандидатурою на посаду освітнього омбудсмена – ним стане директор спеціалізованої школи №148 Києва Сергій Горбачов.

Як зазначається, визначальним фактором під час ухвалення рішення стало знання системи освіти на різних, зокрема управлінських, щаблях, а також розуміння цінностей та суті розпочатих освітніх реформ, вказала міністр. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

"Це надзвичайно важливо, й саме з огляду на це освітнім омбудсменом уже найближчим часом стане Сергій Горбачов. По-перше, він добре знає систему освіту зсередини, а також глибоко розуміє суть реформи Нова українська школа. Сергій Іванович єдиний з кандидатів має сформоване розуміння того, що таке педагогіка партнерства. І нам дуже важливо, щоб ця посада, і він має це зробити, щоб вона не перетворювалась на ще один каральний орган, який шукатиме винних, а ця посада має стати осередком довіри та цивілізованого вирішення конфліктів", – наголосила Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад для тих, хто хоче всиновити дитину

Вона додала, що новообраного омбудсмена чекає важка і кропітка робота – після офіційного призначення він муситиме запустити роботу нового органу, що передбачає багато бюрократії. Також він має знайти та відібрати собі офіс працівників з 15 осіб.

Освітній омбудсмен — посадова особа, на яку Кабінетом міністрів України покладається виконання завдань із захисту прав у сфері освіти. Освітній омбудсмен матиме зворотну інформацію та захищатиме права всіх учасників освітнього процесу - дітей, учителів і батьків. Якщо у них виникнуть проблеми, то можуть звертатися до омбудсмена.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явився освітній омбудсмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути