пʼятниця, 16 лютого 2018 16:16

Українка розповіла, що допомагає стати лідером

Українка розповіла, що допомагає стати лідером
В Україні набирає популярності аналог gap year. Фото: Work.ua

Кажуть, що лідерами не народжуються - ними стають. Лідерські задатки потрібно закладати у дитинстві та з віком розвивати, переконані психологи. Іноді діти встигають відкрити у собі ці якості під час навчання у школі. Відтак відвідують різні лекції та семінари із саморозвитку.

Зараз в Україні набирає популярності аналог gap year. Це - Академія лідерства. Випускники шкіл не тільки роблять паузу перед вступом до вузу та інтенсивно навчаються, а й займаються саморозвитком та самовдосконаленням.

"Я завжди мріяла про навчання у Лондоні. Втім, це здавалось настільки нереальним, що я зупинилась на кіно- і телемистецтві в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Коли друзі розповіли про Академію та її лекторів, серед яких Владислав Троїцький і Святослав Вакарчук, вирішила вступити до неї", - каже 20-річна Іванна Гребеняк з Тернополя.

Графік навчання в УАЛ з 6 ранку до 23 ночі. Протягом дня - лекції, семінари, робота у команді над різними проектами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець розповів, для чого пауза перед вступом до університету

"Це навчило мене жити у ритмі, відповідально ставитися до свого життя та бути ефективною. Перед референдумом щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзу ми поїхали у Нідерланди. Хотіли розповісти про важливість підписання цієї угоди для майбутнього нашої країни. Ще у потязі ми ходили по вагонах і агітували людей. Один з пасажирів виявився журналістом. Наступного дня фото з його смартфону та наша історія потрапили на першу шпальту національної преси. Ми розмовляли з людьми на вулицях, влаштовували флешмоби, щоранку бігали новими маршрутами і кидали у поштові скриньки листівки з інформацією про Україну. Таким чином намагалися привернути увагу до України. У результаті ми зав'язали 11 тисяч живих контактів. Наша діяльність отримала охоплення більше 2 мільйонів в інтернеті. Це був момент прозріння. Я відчула, що разом ми здатні на все", - ділиться враженнями дівчина.

Практика підготовки до нового життя випускників шкіл поширена за кордоном. Вперше її застосували у Британії в 70-х роках минулого століття, як спробу заповнити період між випускними іспитами та початком занять в університеті. Це можливість зробити перерву в традиційній освіті для саморозвитку та пошуку осмисленого професійного вибору.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, що допомагає стати лідером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути