субота, 22 квітня 2017 07:25

Учителів звільнятимуть за аморальні вчинки

Учителів звільнятимуть за аморальні вчинки
Учителів можуть звільняти за аморальні вчинки Фото - svoboda

Педагоги, які своєю недостойною поведінкою скомпрометували себе перед учнями або іншими особами можуть бути звільнені з роботи.

"До суб'єктів, які можуть бути звільнені за вказаною підставою, належать учасники навчально-виховного процесу, зазначені у статті 50 Закону України "Про освіту", а саме: керівні, педагогічні, наукові, науково-педагогічні працівники, спеціалісти", - повідомляють у Верховному суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абітурієнти з Донбасу вступатимуть у вузи без тестування

Згідно з позицією суду, звільнення працівника, який виконує виховні функції та який вчинив аморальний проступок, допускається за наявності 2-х умов: аморальний проступок повинен бути підтверджений фактами; вчинення проступку несумісне з продовженням роботи, що має виховну функцію.

Таке звільнення допускається за вчинення аморального проступку як при виконанні трудових обов'язків, так і не пов'язано з ними. Наприклад, вчинення такого проступку в громадських місцях або в побуті.

У правовій позиції суду наголошується, що особистий приклад викладача та його авторитет і високоморальна поведінка мають виключно важливе значення у формуванні свідомості молоді.

Буковинські вчителі склали тести, які базувалися на завданнях ЗНО, з середнім балом 7,9.

Вчителі під час проходження курсів підвищення кваліфікації при Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області пройшли випробування, яке базувалося на завданнях тестів торішніх ЗНО: з української мови та літератури, історії України, математики, хімії, географії, англійської та французької мови.

Зараз ви читаєте новину «Учителів звільнятимуть за аморальні вчинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути