субота, 08 липня 2017 15:25

Студенти-програмісти стажуватимуться в ІТ-компаніях з першого курсу

 

Здається, в сучасному світі ледь не кожен мріє стати айтішником, чи чоловіком/дружиною айтішника, або, принаймні котом айтішника. Цього року шлях до цієї мрії для всіх охочих абітурієнтів значно скоротився. Вже з першого курсу вони зможуть навчатися і працювати водночас.

Освітня платформа SmartMe University, громадська організація "Фундація розвитку інновацій", фонд BrainBasket Foundation, Асоціація "ІТ України", за підтримки Державного Університету Телекомунікацій, розпочали проект, завдяки якому абітурієнти, що мріють професійно програмувати, розпочнуть стажування в найкращих ІТ-компаніях, представлених в Україні.

Проект, що тримав назву НОМ (Нова освітня модель), стартував 29 червня. Щоб стати його учасникам, абітурієнтам потрібно було мати призові місця з фахових олімпіад (математика, фізика, інформатика чи інформаційні технології) та пройти літній інтенсив із програмування "JavaGR8 Summer Intensive". Найкращим із них навчання в Державному університеті телекомунікацій оплатять ІТ-компанії, в які відберуть їх на стажування.

Не в останню чергу появі цієї ідеї посприяли цьогорічні укази міністра освіти і науки Лілії Гриневич, яка запровадила курс на дуальну освіту - поєднання навчання і роботи, які в першу чергу стосувалися виробничої, аграрної та ІТ-сфер.

Для європейського суспільства дуальна освіта – давно не ноу-хау. Ця ідея набула розвитку в Німеччині ще в 70-х роках минулого століття. Згодом ініціативу запозичили Канада, Австрія, Швейцарія та багато інших країн, де принципи дуальної освіти успішно реалізуються й сьогодні.

"Українських ІТ-розробників визнають одними з найпрофесійніших у світі. На даний момент Україна посідає 26 місце із 130 за показником Human Capital Index серед інших країн. Подібні освітні проекти для українського ІТ-сектору – це, в першу чергу, шанс зупинити чи принаймні зменшити відтік найталановитішої молоді за кордон і тим самим кадрово посилити вітчизняні IT-компанії. Особливо це важливо для продуктових IT-компаній, зацікавлених у нових "мізках", здатних генерувати та втілювати в життя креативні ідеї", - зазначає кандидат технічних наук, автор програми інтенсиву Сергій Іщеряков.

Зараз ви читаєте новину «Студенти-програмісти стажуватимуться в ІТ-компаніях з першого курсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі