Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2018 18:03

Страх перед контрольними та шпаргалки на колінах - зірки розповіли про шкільні роки
7

Сьогодні в українських школах пройшли останні дзвоники.

Українські зірки згадали про дитинство і розповіли, як вчилися в школі. Про це передає ТСН.

Часто списував хімію і фізику лідер гурту "АнтитілА" Тарас Тополя.

"Зізнаюся, робив це досить часто. Ну, не моє. Правда, одного разу шпаргалка мене не врятувала. Всю ніч писав хімію, а коли спробував списати з підготовленої шпаргалки на іспиті - нічого не зміг розібрати. Писав, як курка лапою. Іспит як ніяк здав, але писати краще все одно не став. З 10-го класу почав займатися музичною групою, і особливо на успіхи в школі акцент не робив. Крутився як міг, але випускні та вступні іспити здав добре, середній випускний бал був 10", - каже Тополя.

  Тарас Тополя - український співак, лідер гурту "АнтитілА". Фото: ТСН
Тарас Тополя - український співак, лідер гурту "АнтитілА". Фото: ТСН

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можна порівняти зі службою у церкві" - що думають українці про шкільні лінійки

Артистка Злата Огнєвіч у школі любила гуманітарні предмети.

"Література мене завжди захоплювала, та й моя мама - вчитель російської мови та літератури. Наприклад, на уроках хімії я читала під партою Толкіна, найголовніше було встигнути закрити книгу, щоб не влетіло від педагога. З математикою було не завжди добре, іноді хлопчаки допомагали мені у вирішенні формул, але я все ж намагалася сама", - розповіла співачка.

  TARABAROVA - українська співачка. Фото: ТСН
TARABAROVA - українська співачка. Фото: ТСН

Народній артистці України Ользі Сумській важко давалися точні предмети, але з гуманітарних завжди були п'ятірки.

"Я страшенно боялася контрольних з фізики, хімії та алгебри. Добре, що сусідом по парті був однокласник, який давав списувати і вирішував всі завдання. Оскільки з вищесказаними предметами я не дружила, щоб мене не викликали до дошки, часто ставила сама собі оцінки в журнал. Це відбувалося так: на перерві, поки вчителя не було в класі, хтось стояв на "шухері", а ми потайки швидко несли класний журнал в туалет і там ставили маленьку четвірочку", - зізналася Сумська.

  Ольга Сумська - Народна артистка України. Фото: ТСН
Ольга Сумська - Народна артистка України. Фото: ТСН

У співачки TARABAROVA в школі була спокуса до іспиту "накатати шпори".

"В принципі, як і у всіх однокласників, мені хотілося написати все, що потрібно вивчити, на аркушах дрібним шрифтом - для підстраховки. У мене дуже хороша пам'ять - я завжди або вголос, або про себе промовляю текст, і автоматично все запам'ятовую" - згадала артистка.

  TARABAROVA - українська співачка. Фото: ТСН
TARABAROVA - українська співачка. Фото: ТСН

Вова Борисенко з дуету BRO Borisenko Brothers, якщо не був готовий до контрольних або клав підручник на коліна і притискав його до парти, або сідав ближче до відмінників.

"Іноді, на письмових екзаменах йшов "напролом", здаючи роботу питав у викладача, правильно я написав, чи ні. Але важливо враховувати, що це працює тільки в тому випадку, якщо ти знаєш предмет, але в чомусь сумніваєшся, плюс у тебе хороші стосунки з викладачем", - сказав Вова.

На відміну від брата, у Сашка Борисенка оцінки в школі були гіршими.

"Та й взагалі, мене більше вабило не навчання, а гулянки. Списував постійно, але не у Вови, він ніколи мені не давав свій зошит. По закінченню школи, я самостійно навчався правильно писати і багато працював над своєю мовою", - каже артист.

  Володимир і Олександр Борисенки - українські співаки. Фото: ТСН
Володимир і Олександр Борисенки - українські співаки. Фото: ТСН

Ведучий "Сніданку з 1+1" Єгор Гордєєв ніколи не списував.

"Остання серйозна спроба списати в школі була, коли я намагався розповісти вірш напам'ять, підвісивши аркуш з текстом над учительським столом - заклеїв ним дошку з державним гімном. Витівка з тріском провалилася" - пригадав телеведучий.

  Єгор Гордєєв - ведучий "Сніданку з 1+1". Фото: ТСН
Єгор Гордєєв - ведучий "Сніданку з 1+1". Фото: ТСН

"Міс Україна-2016" Олександра Кучеренко у школі була дуже організованою та відповідальною.

"Якщо у когось і списували - це у мене. Усі шкільні домашні завдання я завжди робила за тиждень вперед у вихідні, коли повинна була відпочивати. Крім того, в робочі дні проходили додаткові заняття: танцювальні тренування і музична школа. Не віриться, але за 11 років навчання в школі, в моєму річному табелі не було оцінки нижче десятки", - розповіла Кучеренко.

  Олександра Кучеренко - "Міс Україна-2016". Фото: ТСН
Олександра Кучеренко - "Міс Україна-2016". Фото: ТСН
Зараз ви читаєте новину «Страх перед контрольними та шпаргалки на колінах - зірки розповіли про шкільні роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути