Ексклюзиви
середа, 07 лютого 2018 12:05

Повідомили, як складатимуть підсумкову атестацію після четвертого класу

Повідомили, як складатимуть підсумкову атестацію після четвертого класу
Учні 4 класу писатимуть ДПА з мови і математики. Фото: Уніан

Після 4 класу учні складатимуть ДПА з 2 предметів.

Атестація матиме моніторинговий характер. Завдання ДПА укладатиме кожний вчитель самостійно, повідомляють у прес-службі Міносвіти.

Після 4 класу школярі писатимуть контрольну роботу з української мови і читання та математики. Раніше оцінювання читання було окремою атестацією.

У школах, де навчаються мовою нацменшин, учні можуть додатково проходити оцінювання з третього предмету: мова нацменшини.

Терміни проведення оцінювання кожний навчальний заклад визначатиме самостійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто контролюватиме якість освіти

Результати ДПА не враховуватимуть під час виставлення річних оцінок з предметів, з яких учні проходили атестацію. Оцінки ставитимуть в окремій колонці. Вони не впливатимуть на оцінки за семестр чи рік.

Для фінансової прозорості шкіл Міністерство освіти і науки України застосує 3 елементи. Ці кроки унеможливлять корупцію у навчальних закладах, кажуть у МОН. Прозорі умови для фінансування реалізуються завдяки прийнятому восени торік законові "Про освіту". Він створив необхідні умови для взаємодії між місцевими управліннями освіти, адміністраціями шкіл та батьками.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, як складатимуть підсумкову атестацію після четвертого класу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі