пʼятниця, 09 листопада 2018 13:17

Служба якості освіти запрацює в Україні

Служба якості освіти запрацює в Україні
Нові держслужбовці допомагатимуть школам розвиватися. Фото: old.kyivcity.gov.ua

Міністерство освіти створить новий орган - Службу якості освіти.

Вона затверджуватиме нові навчальні програми, сертифікуватиме вчителів, підтримуватиме постійний діалог із адміністрацією школи та батьками, повідомляють у "Сніданок з 1+1".

З нового року у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Одеській, Харківській областях і Києві уже запрацюють так звані аудитори регіональних служб якості освіти. Ці посадовці матимуть статус державних службовців. Вони також будуть реагувати на звернення громадян, розслідуватимуть конфліктні випадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустять онлайн-курс проти булінгу

Служба якості освіти матиме повноваження здійснити позапланову перевірку, щоб з'ясувати, що відбувається у закладі освіти, знайти причини і способи врегулювання цих питань.

Конкурси на посади голів цих служб оголосять за тиждень. Упродовж 2019-го такі служби запрацюють в усіх регіонах України.

З додатковими канікулами пощастило учням шкіл правобережної частини Кам'янського на Дніпропетровщині. У 20 шкіл Кам'янського через відсутність опалення почались додаткові канікули.

Повідомили у прес-службі департаменту з гуманітарних питань Кам'янської міської ради.

Зараз ви читаєте новину «Служба якості освіти запрацює в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути