Ексклюзиви
середа, 06 березня 2019 17:57

Скасовують атестат про закінчення школи

Скасовують атестат про закінчення школи
Атестат про отримання середньої освіти замінять. Фото: Укрінформ

Атестат про отримання середньої освіти замінили на свідоцтво.

Українські школярі відтепер отримуватимуть після 4 класу - свідоцтво про здобуття початкової освіти, після 9-го - про здобуття базової середньої освіти, а після завершення школи - свідоцтво про повну загальну середню освіту, повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки України.

Також ці документи почнуть виготовляти з використанням шрифту Брайля.

"Ще з радянських часів ми маємо атестат про повну загальну середню освіту, такого ж зразка документ діє в РФ, але в усіх цивілізованих країнах світу ця практика не поширена. Також документи мають бути доступними. У нас щороку зростає кількість дітей з особливими освітніми потребами у школах. Отримуючи документ про освіту, вони мають право розуміти, що там написано", - каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тенденції розвитку освіти-2019: на це важливо звернути увагу

Друга зміна - небажана і неприємна особливість роботи школи особливо у великих містах і містах супутниках, каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Другу зміну вводять лише тоді, якщо до школи за місцем реєстрації прийшло значно більше дітей, ніж це передбачено санітарними нормами", - пояснює міністр.

Зараз ви читаєте новину «Скасовують атестат про закінчення школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути