понеділок, 26 червня 2017 17:54

Розповіли, як спека впливає на людей

Розповіли, як спека впливає на людей
Висока температура повітря впливає на психологічний стан людей. Фото: ВКурсе.ua

Висока температура повітря впливає на психологічний стан людей. Вони стають менш доброзичливими, але більш егоїстичними.

Це результати дослідження американських науковців Люби Белкін та Мар'ям Кучакі, пише 24tv. Вчені проводили дослідження у 3 етапи.

Під час першого етапу медики аналізували поведінку продавців магазинів. У цей період температурні показники були високі. З'ясувалося, що продавці не дуже завзято допомагали покупцям.

Результати цього етапу науковці перевірили за відсутності прямого впливу температури. 160 піддослідних розділили на 2 групи. Учасників однієї попросили закрити очі та згадати перегрівання на сонці. Виявилося, що уявна спека знизила готовність співпрацювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека провокує висипання

Участь у третьому етапі взяли 73 студенти. Їх помістили у класи, де температура сягала 26,6 градусів тепла і 20,6 градусів. Студенти мали відповісти на 150 питань тесту. В аудиторії з вищими температурними показниками піддослідні мали меншу мотивацію працювати. Вони відповіли не на усі питання. Крім того, погано задумувалися над відповідями.

Відтак, науковці пояснили, що висока температура чи згадка про неї змінює поведінку. Люди стають менш доброзичливими

Світлий одяг, відмова від алкоголю і правильна температура в кімнаті - такі умови дадуть змогу пережити літню спеку. Експерти радять не пити напої з льодом, адже вони є небезпечними для організму.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як спека впливає на людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути