Ексклюзиви
понеділок, 26 червня 2017 08:09

Назвали показник високого інтелекту

Назвали показник високого інтелекту
Вчені з університету Торонто з'ясували, що коротка пам'ять - це здорова реакція мозку на перевантаженість інформацією. Фото: pixabay.com

Вчені з університету Торонто з'ясували, що коротка пам'ять - це здорова реакція мозку на перевантаженість інформацією.

Старі і непотрібні факти спеціально стираються, щоб дати місце новим і потрібним.

Про це повідомляє Science Alert.

Медики провели ряд досліджень в дитячому відділенні, яке працює при університеті лікарні і з'ясували, що забудькуватість викликана появою у гіпокампі нових нейронів. Тоді як спогади мозок зберігає в зв'язках між вже існуючими нейронам.

Вбудовуючись в гіпокамп, нові клітини утворюють свої зв'язки і "перезаписують" пам'ять. Неактуальна інформація, яка міститься в з'єднаннях старих нейронів, при цьому стирається. Вчені вважають, що активність утворення нових нейронів в гіпокампі дитини може пояснювати те, що людина з віком втрачає багато дитячих спогадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені навчилися заряджати телефони за допомогою сечі

"Важливо, щоб мозок забував про несуттєві деталі і замість цього фокусувався на матеріалах, які приведуть до розумних рішень в реальному світі. Тоді як наявність численних суперечливих спогадів лише ускладнюють цей процес, - пояснює професор Блейк Річардс.

Автори дослідження називають забудькуватість головною функцією пам'яті, оскільки мозку важливо не витрачати ресурси на несуттєві деталі, а фокусуватися на інформації, яка дозволить приймати оптимальні рішення в реальному світі. Наявність суперечливих спогадів лише ускладнить цей процес, вважають вчені.

Під час низки досліджень американські і британські вчені дійшли висновку про те, що три чверті населення Землі зіткнуться зі смертельно небезпечною спекою до кінця XXI ст.

Зараз ви читаєте новину «Назвали показник високого інтелекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути