вівторок, 11 липня 2017 07:26

Розповіли, скільки абітурієнтів зареєстрували електронні кабінети

Розповіли, скільки абітурієнтів зареєстрували електронні кабінети
101 910 електронних кабінетів вступників абітурієнтів зареєстрували кабінети в ЄДЕБО. Фото: google

101 910 електронних кабінетів вступників абітурієнтів зареєстрували кабінети в ЄДЕБО.

Це половина від кількості вступників, яку очікують цього року за інформацією ДП "Інфоресурс"

Через масову кібератаку деякі вступники мали труднощі зі створенням кабінетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася школа, у якій учні обиратимуть вчителів

"Перші дні реєстрації електронних кабінетів дозволили побачити як сильні, так і слабкі сторони нового програмного забезпечення ЄДЕБО. Система працює – справляється з обробкою великого обсягу даних, безпроблемно завантажуються додатки, програма перевіряє валідність інформації про вступника в різних джерел (атестат та сертифікат ЗНО, паспорт). Минулого тижня була виявлена системна похибка, пов`язана з некоректним внесенням даних до бази сертифікатів ЗНО в одному з регіонів. Наразі вона локалізована і кількість проблемних реєстрацій зведена до мінімального відсотку", – розповів Олег Шаров, директор департаменту вищої освіти МОН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили вплив музики в авто на настрій водія

Подання заяв через електронні кабінети буде відкрито 12 липня і триватиме до 18:00 26 липня. Реєструвати електронні кабінети можна до 18:00 25 липня. У Міносвіти рекомендують всім вступникам активізуватися та не зволікати з реєстрацією, бо за статистикою більшість відмов у створенні електронних кабінетів наразі – це помилки у сертифікатах ЗНО та атестатах.

Міністерство фінансів не підтримує проект закону "Про освіту". Його підготували до другого читання. Про це йдеться у листі, який Мінфін надіслав до Верховної ради та Міносвіти. Впровадження закону протягом наступних двох років обійдеться у 87 млрд грн. Таких грошей у бюджеті немає, кажуть у Міністерстві фінансів.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки абітурієнтів зареєстрували електронні кабінети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути