середа, 05 липня 2017 16:25

На реформування освіти немає грошей

На реформування освіти немає грошей
Впровадження закону "Про освіту" протягом наступних двох років обійдеться у 87 млрд грн. Фото: libriblog.com

Міністерство фінансів не підтримує проект закону "Про освіту". Його підготували до другого читання.

Про це йдеться у листі, який Мінфін надіслав до Верховної ради та Міносвіти.

Впровадження закону протягом наступних двох років обійдеться у 87 млрд грн. Таких грошей у бюджеті немає, кажуть у Міністерстві фінансів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти перевірить справність шкільних комп'ютерів

"Підготовлений до прийняття проект закону фінансово нe забезпечений. Його не реалізують з наступного року. Проек передбачає встановлення протягом 2018-2019 років мінімального окладу вчителя на рівні 4-х прожиткових мінімумів (7048 гривень) та мінімального окладу науково-педагогічного працівника на рівні, який перевищує 25 відсотків найнижчого посадового окладу педагогічного працівника (8810 гривень). Фінансово не забезпечене створення Національного агентства кваліфікацій, центрів сертифікації вчителів чи підвищення доплат за науковий ступінь", - йдеться у листі Міністерства фінансів.

Якщо закон приймуть у запропонованій редакції, то для його реалізації потрібно скоротити більше половини вчителів та викладачів. Крім того, необхідно зменшити видатки на проведення АТО або збільшити дефіцит державного бюджету.

За закон "Про освіту" рік тому Верховна рада проголосувала у першому читанні. Його досі не ухвалили. Новий закон "Про освіту" допоможе вивести українську освіту з радянського минулого, вважає міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Зараз ви читаєте новину «На реформування освіти немає грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути