В інструкції до аерогрилю детально розписані правила експлуатації та догляду. Розібратися не складно, особливо якщо доводилося готувати в мультиварці та в конвекційній електродуховці. Хоча трапляються помилки, від них ніхто не застрахований.
Перевантаження продуктами
Чашу під зав'язку не перевантажують. Якщо потрібно багато готувати, варто розділити продукти на кілька підходів. Або купити великий аерогриль Філіпс, який вміщує 5-6 порцій картоплі фрі, цілу тушку курки, кілька важких стейків. Серія XXL спеціально розроблена для масштабного приготування. А у Тефаль в асортименті є моделі одразу з двома асиметричними чашами. Вони також розраховані для щедрих порцій.
Відмова від використання олії
У мультипечі готують здорову їжу. Багато користувачів відмовляються від використання будь-якої олії. І дарма. Вона також приносить організму користь. Варто лише правильно вибрати різновид та спосіб нанесення.
• Безпечні олії з високою точкою димлення;
• їх застосовують за допомогою пензлика або спрею.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для затишних зимових ранків: п'ять страв, які полюбить вся родина
Пекарський папір
Не кожна пічка сумісна з пергаментом. Він обмежує циркуляцію повітря, через що порушується технологія приготування. Їжа знизу не пропікається.
Якщо виробник дозволяє користуватися пекарським папером, віддають перевагу перфорованим антипригарним листам і формам, діаметр яких трохи менший за діаметр кошика.
Неправильне встановлення
Аерогриль компактний, його розміщують там, де є вільне місце. Але є кілька табу.
-
Легкозаймисті предмети поблизу. Коли поряд стійка для паперових рушників або декоративна фіранка, мультипіч спровокує пожежу.
-
Нерівна поверхня. Навіть невеликий нахил стільниці підвищує ризик падіння приладу.
-
Шафки зверху. Пара, що виходить через отвори, шкодить меблям.
Суворе дотримання рецептів
Рецепти, які пропонує виробник техніки, суворо уніфіковано. Якщо не дотримуватись інструкцій, готування не приведе до найкращого результату за смаком, зовнішнім виглядом та консистенцією.
Бажано мити знімні деталі після кожного використання. Навіть якщо немає видимих забруднень, перестрахуватися не завадить. Інакше залишки їжі зіпсують нову страву.
Кожен третій кухонний електроприлад використовують не більш як 6 разів. А до кожного 10-го після покупки більше не торкаються.
Gazeta.ua зібрала кухонні пристрої, що стануть в пригоді домогосподаркам.
Коментарі