середа, 05 червня 2019 11:51

Психолог розповів, як адаптуватися після переїзду в інше місто чи країну

Психолог розповів, як адаптуватися після переїзду в інше місто чи країну
Розказали, як адаптуватися після переїзду в інше місто чи країну Фото: molbuk.ua

Вступна кампанія на бакалаврат у заклади вищої освіти розпочнеться з 1 липня.

Чимало абітурієнтів подаватимуть заяви на вступ у виші, які знаходяться в інших містах чи навіть країнах. Психологи вважають, що переїзд до чужого міста на навчання - це завжди стрес для більшості випускників школи.

"Якщо дитина не хоче їхати, а це є нав'язана позиція батьків, тоді чинити так не варто, - каже практичний психолог Ольга Крамаревич. - Процес переїзду не вплине на дитину позитивно. Такий досвід перебування буде неприємним і може призвести до того, що в майбутньому дитина більше ніколи не захоче будь-куди переїжджати".

Спеціалісти вважають, що переїзд є чудовим досвідом для підлітків і відмовлятися від нього не варто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чого чекати студентам-медикам від нових іспитів

"По-перше, відбудеться зміна обстановки. По-друге, це допоможе дитині стати більш самостійною. Особливо, якщо учень закінчив школу успішно і в нього є потенціал, щоб призвичаїтись до нового міста чи країни, тоді його утримувати біля себе не слід", - говорить Ольга Крамаревич.

У більшості випадків переживають в основному батьки, а не діти. Однак і дитині ніяк не уникнути стресу.

"В одних він буде практично непомітний, а в інших матиме більш серйозну форму. Щоб стрес був не таким великим, рекомендую перед тим, як переїжджати у нове місце побувати в ньому декілька разів. Важливо зрозуміти чи людині там комфортно перебувати", - повідомляє спеціаліст.

Рекомендується знайти у чужому місці людину, до якої можна звертатися при потребі.

10 липня стартує прийом заяв та документів у виші від абітурієнтів. 16 липня о 18 годині закінчиться офіційно подання заяв для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів чи творчих конкурсів.

Зараз ви читаєте новину «Психолог розповів, як адаптуватися після переїзду в інше місто чи країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі