пʼятниця, 12 квітня 2019 02:24

Психолог розповіла, як "підсадити" дитину на науку

Психолог розповіла, як "підсадити" дитину на науку
Психолог розповіла, як навчити дитину любити школу. Фото: starylev.com.ua

Дитина хотітиме вчитися в школі, якщо з наймолодшого віку привчити до цікавої науки.

"З дитиною потрібно займатися з малого віку, коли вона лише починає розвиватися і швидко поглинає інформацію. Найдієвішими є різні інтелектуальні вправи та логічні задачки. Не потрібно з трьох років нав'язувати шкільну програму. Треба лише розвивати здібності до науки, показати, що вчитися не нудно", - говорить психолог та викладач ментальної арифметики Наталя Кожушна.

Також зазначає, що на дитину впливає все почуте та побачене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як організувати сімейний відпочинок

"Для батьків дуже важливо слідкувати за інформаційним простором малюка тоді, коли він лише починає вивчати світ. Якщо дитина любить комп'ютерні ігри чи мультики, то вони мають бути навчального чи виховного змісту. А не такі, що мають яскраву або агресивну картинку, але не несуть ніякого розумового навантаження".

Психологи вважають, що секрет взаєморозуміння з дитиною полягає в правильних формулюваннях. Ми любимо своїх дітей, але іноді вони діють нам на нерви. Вони можуть бути примхливими або прийти додому з жахливими оцінками в щоденнику. І іноді батькам просто необхідно донести до них свої думки, поговорити з ними про те, що в їх поведінці потрібно скорегувати.

Зараз ви читаєте новину «Психолог розповіла, як "підсадити" дитину на науку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі