Ексклюзиви
понеділок, 21 жовтня 2019 13:23

Протидіяти стресу та зміцнювати самооцінку: учителям допомагатимуть нові фахівці

Протидіяти стресу та зміцнювати самооцінку: учителям допомагатимуть нові фахівці
Фахівці допомагатимуть втілювати освітні реформи, долати труднощі, сприятимуть професійному росту вчителів Фото: НУШ

Учителі, залучені до реформи Нової української школи, отримуватимуть професійну підтримку від спеціальних консультантів - супервізорів.

Фахівці допомагатимуть втілювати освітні реформи, долати труднощі, сприятимуть професійному росту вчителів, пише Osvita.ua.

"Cупервізія – це не перевірка чи контроль. Супервізор – це наставник і консультант, який допоможе, підтримає, навчить новому та поділиться досвідом. Супервізорами будуть також педагоги, і подібна взаємодопомога – це те, чого потребує така масштабна і важлива реформа, як Нова українська школа", – зазначила міністр Ганна Новосад.

Супервізію здійснюватимуть для вчителів та їх асистентів, тренерів-педагогів, директорів та заступників директорів шкіл і фахівців ІРЦ.

Спеціалісти допомагатимуть вчителям долати професійні труднощі, протидіяти стресу, запобігати професійному вигоранню та зміцнювати позитивну самооцінку. Cупервізори матимуть функцію фасилітаторів та допомагатимуть налагоджувати педагогіку партнерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки витратять на Нову українську школу 2020-го

Здійснювати супервізію будуть підготовлені спеціалісти. Їх готуватимуть 311 тренерів. Фахівці пройшли спеціальне навчання упродовж 2019 року. Супервізорами стануть спеціалісти з числа вчителів, тренерів, тренерів-педагогів, працівників закладів післядипломної педагогічної освіти, методистів, експертів, залучених до проведення сертифікації, а також директорів шкіл та їх заступників з навчально-виховної роботи.

МОН має план, як впроваджуватиметься реформа базової школи у 5-9 класах. У 5-11 класах точково змінюватиметься програма навчання.

Зараз ви читаєте новину «Протидіяти стресу та зміцнювати самооцінку: учителям допомагатимуть нові фахівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути