пʼятниця, 30 червня 2017 13:25

Поріг у 150 балів для медичних спеціальностей скасують - Гриневич

Поріг у 150 балів для медичних спеціальностей скасують - Гриневич
Ліля Гриневич Фото: МОН

До питання встановлення 150-бального порогу на медичні спеціальності повернуться перед наступною вступною кампанією. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час прес-конференції, присвяченій вступній кампанії.

Цього року вирішили не встановлювати 150-бальний поріг для медичних спеціальностей, бо цю ініціативу запровадили запізно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарями мають ставати кращі з кращих, а не трієчники — Супрун

"Якби вступники знали про це до реєстрації на ЗНО, вони могли б ухвалити усвідомлене рішення. Розуміючи, що у них є сумніви, чи досягнуть вони вищого результату, ніж 150 балів, вони могли б обирати інші спеціальності", – зазначила Ліля Гриневич.

Питання можливого збільшення порогу для медичних спеціальностей знову виставлять на громадське обговорення.

"Ми публічно обґрунтуємо, який саме поріг має бути. Може, це буде не 150 балів, а 160 чи 140, можливо, не лише на медичні спеціальності мають встановити такий поріг, а й на інші спеціальності", - пояснила міністр.

Народні депутати від БПП Ольга Богомолець та Олександр Співаковський взяли у участь у засіданні уряду, де вимагали скасування встановленого МОН і МОЗ підвищеного прохідного бала для вступу на спеціальності "стоматологія", "медицина", "фармація, промислова фармація" та "педіатрія". За словами Богомолець, "якість майбутнього лікаря визначає те, як він склав державні іспити після завершення навчання у медичному вузі, а не вступні бали ЗНО".

Зараз ви читаєте новину «Поріг у 150 балів для медичних спеціальностей скасують - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути