четвер, 29 червня 2017 13:30

Університетам вигідно тримати неуспішних студентів - Лінчевський

Університетам вигідно тримати неуспішних студентів - Лінчевський
Олександр Лінчевський Фото: Українські новини

Найближчим часом стане відомо, чи залишать для абітурієнтів медуніверситетів прохідний бар'єр на рівні 150-ти чи знову зменшать його до 103 балів.

Університети бережуть та цінують неуспішних студентів, бо такі платять за оцінки, впевнений заступник в. о. міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

"Ми не можемо мати компроміс у відборі на навчання тих, хто за 6-7 років матиме справу із людським життям. Кажучи відверто: 150 балів з ЗНО - це дуже мало. Встановлюючи прохідний бал на рівні 150-ти, ми тільки відсіюємо найнеуспішніших абітурієнтів. Статистика доводить: ті, хто вступає до медвузу із низьким балом, продовжує вчитися на трійки. Такі студенти рідко складають "Крок-1" на 3-му курсі та "Крок-2" на 6-му курсі", - розповідає заступник в. о. міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарями мають ставати кращі з кращих, а не трієчники — Супрун

Університети не орієнтовані на виховання кращих, бо за рахунок неуспішних студентів вузи добре заробляють.

"Університети орієнтовані на збереження слабких студентів - для заробітку. Неуспішний студент платить за перескладання, за оцінки, за екзамени. Слабкий студент - джерело доходу. Неуспішний студент платить більше", - впевнений Олександр Лінчевський.

Університети - автономні, тому міністерствам складно втручатися в їхні розпорядки.

"Це треба добре розуміти: ми не маємо права втручатися туди. Усе, що може зробити міністерство для покращення якості медичної освіти: збільшення мінімального прохідного балу, долучення медичних вузів до широкого конкурсу та формулювання жорсткіших вимог до ліцензійного іспиту "Крок". Ці наші єдині можливості для боротьби з корупційною складовою у медичній освіті", - каже заступник в. о. міністра охорони здоров'я.

Наказ про введення мінімального прохідного бар'єру - 150 балів - для абітурієнтів медичних спеціальностей - скасують. Про це повідомила народний депутат Ольга Богомолець на своїй сторінці у соцмережі.

"Якість майбутнього лікаря визначає те, як він склав державні іспити після завершення навчання у медичному вузі, а не вступні бали ЗНО. Хто не зможе вчитися - буде відрахований після першої чи другої сесії. У час, коли іде війна і є тисячі дітей-сиріт та сотні тисяч внутрішньо переміщених осіб, потрібно не обмежувати права абітурієнтів на вступ до вузів, а затвердити стандарти підготовки студентів та посилити контроль за навчанням", - заявила Богомолець.

Зараз ви читаєте новину «Університетам вигідно тримати неуспішних студентів - Лінчевський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути