субота, 28 жовтня 2017 18:36

Понад 100 українських вузів підключили до міжнародних наукових баз даних

 

Міністерство освіти і науки забезпечило підключення понад 100 українських вузів та наукових установ МОН до міжнародних наукових баз даних.

68 закладів отримали доступ до бази Scopus, а 64 – до Web of Science, повідомили у Міністерстві освіти та наук України.

До цього лише деякі виші могли оплатити доступ до міжнародних баз, а тепер оплата здійснюватиметься за кошти з держбюджету.

"МОН вирішило змінити цю ситуацію і фінансово підтримати централізовану передплату, щоб дати змогу якомога більшій кількості вчених користуватись такими базами даних", – розповів директор департаменту науково-технічного розвитку МОН наук Дмитро Чеберкус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, з яких предметів складатимуть ЗНО до магістратури

Щоб відібрати ВНЗ та установи, Міністерство провело конкурс за трьома критеріями: масштабом закладу, активністю і мотивацією до наукової діяльності колективу закладу та кількістю наукових результатів.

Сума балів, одержаних за цими критеріями, визначила загальний рейтинг закладу із максимальною оцінкою у 30 балів. Закладам, що одержали найбільшу кількість балів, а таких було 29, – надано доступ до обох баз даних. 74 ВНЗ одержали доступ до однієї з двох баз.

Найгірше навчають бакалаврів за спеціальністю "Право" аграрні, правоохоронні та приватні вищі навчальні заклади.

Зараз ви читаєте новину «Понад 100 українських вузів підключили до міжнародних наукових баз даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути