середа, 18 жовтня 2017 17:55

"Перша радянська барабанна установка коштувала цілий спадок" - Валентин Савчин
9

Намагаємося дати інструментам нове життя, - каже Gazeta.ua організатор музичної студії "Музикашки-барабашки" та музею ретро інструментів Валентин Савчин.

Його творчий колектив "Музикашки-барабашки" знайомить дітей різного віку з музичними інструментами. А нещодавно разом з однодумцями він створив приватний музей ретроінструментів. У ньому зібрали синтезатори, гітари та барабани середини та кінця ХХ століття.

Розкажіть, про вашу музичну студію "Музикашки-барабашки".

"Музикашки-барабашки" - творчий колектив, який знайомить дітей з музичними інструментами. Це - різні барабанні установки, окремі барабани і тарілки, гітари, синтезатори та клавіші. Ми навчаємо азам гри на музичних інструментах: як правильно сидіти, тримати в руках інструмент чи палички для гри на барабанах. У жодній музичній школі дітям не дадуть "вбивати" апаратуру, а ми даємо. Крім того, діти починають працювати на дорослій апаратурі.

А дорослі можуть повчитися у вашій студії?

У "Музикашках-барабашках" є чотири вікові групи. Перша називається "Смаколики". Там грають діти віком 10-12 років. Друга вікова група - "Варшава". У ній займаються підлітки віком 16-18 років. У третій групі "Маракас" люди віком до 40 років. Четверта група називається "Радикуліт". У її складі - старші 50-ти.

Фото: Олена Капнік
Експонати з музею ретроінструментів
Експонати з музею ретроінстрментів
"Музикашки-барабашки" на фестивалі  ретроавтомобілів OldCarLand.
"Музикашки-барабашки" на фестивалі  ретроавтомобілів OldCarLand.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає вікових рамок для того, щоб почати грати на музичному інструменті" - фахівець

Які у студії є музичні інструменти?

Старші діти грають на професійних установках. Для наймолодших у нас є окремі барабани та тарілки. Там діти б'ють як-небудь і куди-небудь. У нас є також комплект апаратури для гурту:мікрофони, синтезатори, бас-гітара, соло-гітара, ритм-гітара, ударні. На ньому можуть грати власну музику, пісні чи кавер-версії зіграні колективи. Навіть люди з різних груп збираються і роблять jam session (музична дія, коли музиканти грають без приготувань і домовленості - Gazeta.ua).

Нещодавно ви відкрили музей музичних інструментів. Розкажіть, будь ласка, про нього.

У нашій колекції музичні інструменти 50-90-х років. У переважній більшості це техніка моїх друзів-музикантів. Вони добровільно принесли її у музей. Таким чином ми намагаємося дати інструментам друге життя, щоб вони не пилилися у шафах чи на горищах.

Які у музеї є цікаві інструменти?

У нас представлені перші синтезатори, на яких грали радянські музиканти. У колекції найвідоміший синтезатор СРСР - "Юність". За часів Союзу на ньому всі грали, бо нічого іншого не було. Щодо гітар, то тут вибір був кращий. Окрім радянського, можна було придбати чехословацький, румунський чи німецький інструмент. Ми маємо інтсрументи різного виробництва. У колекції є ризька ударна установка 79-го року. Це - перша барабанна установка в Радянському Союзі. Коштувала цілий спадок - 550 рублів.

Зараз ви читаєте новину «"Перша радянська барабанна установка коштувала цілий спадок" - Валентин Савчин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути