вівторок, 29 січня 2019 10:58

Учителям не вистачає грошей на зарплати

Учителям не вистачає грошей на зарплати
Виділили замало субвенції на зарплати. Фото: Корреспондент.net

Цьогорічної освітньої субвенції не вистачить, щоб виконати гарантовані законодавством України в повному обсязі виплати вчителям.

Торішній розмір субвенції покриває лише 88% від потреб, повідомляють в Асоціації міст України.

"Збільшення заробітних плат для педагогічних працівників могло б бути лише за рахунок значного скорочення їхньої чисельності. Однак органи місцевого самоврядування протягом минулого року намагалися зберегти педагогічний персонал за рахунок відволікання власних коштів на оплату праці. Вона не була забезпечена освітньою субвенцією", - повідомляють в організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12-річне навчання і врізання держзамовлення - які зміни в освіті відбулися 2018-го

Найбільший дефіцит у тих областях, які доєднали до себе сільські та селищні ради. Для них дефіцит освітньої субвенції найбільший, адже розрахунки не враховують особливості сільських територій.

Від вересня вчителі в столиці не мають надбавки за напруженість - 20% і престижність професії - 30%. Молоді вчителі не доотримали 1,5 тис. грн. Педагоги вищої категорії - 2 тис. грн. У Києві не вистачило коштів на зарплати, бо місто не отримало субвенції 865 тис. грн. Замість запланованої 2,7 млн, виділили 1,2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Учителям не вистачає грошей на зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути