пʼятниця, 21 грудня 2018 17:05

Оприлюднили програму ЗНО для вчителів початкової школи

Оприлюднили програму ЗНО для вчителів початкової школи
Міністерство освіти оприлюднило проект програми зовнішнього незалежного оцінювання вчителів початкової школи. Фото: Волинська правда

Міністерство освіти оприлюднило проект програми зовнішнього незалежного оцінювання вчителів початкової школи.

Її оприлюднили для громадського обговорення. Воно триватиме до 30 грудня, повідомили в прес-центрі МОН.

Програма призначена для оцінювання професійних компетентностей вчителів початкової школи протягом 2019-2020 років у межах проведення сертифікації педагогічних працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затуркана людина не може будувати нову освіту - яким має бути вчитель

"Планується, що незалежне оцінювання стане одним з трьох інструментів сертифікації вчителів початкових класів та застосовується для перевірки знань та умінь вчителя відповідно до його трудових функцій", - кажуть у відомстві.

ЗНО вчителів проводитиметься з метою оцінки знаннєвого компоненту психолого-педагогічних, академічних та методичних компетентностей вчителя початкових класів. Програму структуровано за розділами відповідно до трьох груп фахових професійних компетентностей вчителя початкової школи: психолого-педагогічних, предметних та методичних.

У 2019 році сертифікують перші 2 тис. вчителів початкових класів. Це новий метод для оцінювання освітян. Сертифікація проходитиме в два етапи. Перший – це тест, проходження зовнішнього незалежного тестування, який складатиметься з двох частин. Другий етап проводитиме Державна служба якості освіти, він стосуватиметься проведенню моніторингу роботи вчителя на місці. Тобто перевірятиме, як відбувається сам процес викладання.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили програму ЗНО для вчителів початкової школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі