Ексклюзиви
четвер, 16 березня 2017 10:37

Оголосили конкурс для студентських проектів

Оголосили конкурс для студентських проектів

Для студентських проектів створили мережу бізнес-інкубаторів. Вона називається YEP Incubators. Працюватиме на базі чотирьох університетів. Вона повинна розвивати підприємницьку культуру у вітчизняних вузах.

Ініціатором мережі виступила громадська організація "Платформа інноваційного партнерства" за підтримки компанії Cisco.

Інкубатори працюватимуть на базі Київського національного економічного університету, Національного авіаційного університету, наукового парку КНУ ім. Тараса Шевченка та Донецького національного технічного університету, який зараз знаходиться в місті Покровск Донецької області, передає uamodna.

У цих вузах відкриють коворкінги, де для студентів пройде 9-тижнева інкубаційна програма: серія лекцій та воркшопів від експертів з України, Польщі, Ізраїлю та менторський супровід команд. Серед менторів назвали партнера фонду Magnetic One Ventures Віктора Компанійця, СЕО "Часопис" Олену Калібабу, СЕО юридичної компанії Axon Partners Дмитра Гадомського, співзасновника Jeapie Олександра Михайленка та інші.

Також студентів будуть супроводжувати ментори європейської мережі академічних бізнес-інкубаторів AIP з Польщі та стартап-інкубатора Тель-Авівського університету StarTAU.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Туреччина створять спільні програми для студентів

Потім студенти зможуть працювати над своїми проектами.

"В першу чергу, серед учасників програми ми хочемо бачити представників університетів і команди, в складі яких є студенти. Немає обмежень за напрямками проектів або стадією їхньої реалізації", - розповів CEO YEP Incubators Андрій Заікін.

10 червня відбудеться "демо-день" - учасники презентують проекти експертам та інвесторам.

Організатори планують відібрати 5-6 команд у кожен з чотирьох інкубаторів. Також для індивідуальної участі в програмі сформують групи по 25-30 студентів.

Заявки на участь можна подати до 26 березня.

Раніше МОН України заявило, що планує ввести дуальне навчання для вузів. Студенти виробничих, аграрних професій та ІТ-сфери навчатимуться за комбінованим розкладом. Практичну частину засвоюватимуть безпосередньо на підприємствах.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили конкурс для студентських проектів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути