вівторок, 23 жовтня 2018 14:02

Назвали основні зміни для вступу на медичні спеціальності

Назвали основні зміни для вступу на медичні спеціальності
Випускникам закладів загальної середньої освіти результати ЗНО з трьох навчальних предметів зарахують як результати державної підсумкової атестації. Фото: pedpresa.ua

Міністерство освіти оприлюднило нові норми прийому на навчання до медичних вузів 2019-го.

Нові умови прийому вступників на медичні спеціальності дозволять відбирати до університетів найкращих абітурієнтів на спеціальності "Стоматологія", "Медицина", "Педіатрія" і "Фармація", - кажуть в Міносвіти.

Для спеціальностей "Охорони здоров'я" профільні предмети (другий конкурсний предмет) - біологія або хімія, фізика або математика - третій конкурсний предмет.

"Сучасна доказова медицина - точна природничо-наукова дисципліна. Лікарю необхідно мати знання з фізики, хімії, біології та математики. Окрім того, фізика та математика визначають логічне мислення та вміння аналізувати. У більшості європейських країн складання іспиту з цих предметів для вступу до медичного університету є поширеною практикою", - каже заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

Для вступу на спеціальності "Стоматологія", "Медицина" та "Педіатрія" абітурієнти мають набрати 150 балів ЗНО з профільних предметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО-2019: що нового підготували випускникам

На "Фармацію, промислова фармація" вступники повинні отримати з профільних предметів більше 130 балів.

Нові норми умов прийому ухвалили у рамках стратегії розвитку медичної освіти МОЗ України. Відповідні зміни спрямовані на поліпшення якості освіти лікаря, кажуть у міністерстві.

Для абітурієнтів-медиків змінили конкурсні предмети для вступу на 2019 рік. Абітурієнти, крім обов'язкових предметів, складатимуть також Зовнішнє незалежне оцінювання з математики або фізики на вибір.

Зараз ви читаєте новину «Назвали основні зміни для вступу на медичні спеціальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути